понеделник, 21 септември 2009 г.

I've got this friend. He says the human condition, the human nature, 'being human' ...


... is to be cold and alone. Like someone lost in the woods. It's safe to say he's a 'glass-is-half-empty' kind of guy. And I see nature differently. I see the ancient machinery of the world. Elegant and ferocious, neither good nor bad, it’s full of beautiful things, unspeakable things. The trick is to keep them hidden - until the right moment. (Being Human, Pilot)

Познайте кой е все още жив и рита срещу съдбата?
Именно...Аз. Отново се изгубих, ама да си кажем честно нещо ме мързеше да пиша, пък и странно как станах по-активна в LiveJournal от тука...Както и да е. Какво се случи през изминалата седмица? Ами успях да си платя семестъра...Оки лъжа...Братовчедката го плати вместо мен (под плати имам предвид с мои пари, просто тя вися на опашка и бра ядове вместо мен). И за протокола не съм я принуждавала по никакъв начин. Ножът беше СРЕЩУ самозащита и въобще не повлия на решението и. Бъзикам се естествено. Тя наистина го предложи сама. Сега само трябва да си заверя семестъра и няма да имам равна. А да отварям ли тема за това как още първата седмица си намерих работа за през следващите? Ще пиша доклад. Весело. Не, сериозно...мисля, че ще бъде весело.

И понеже така и така споменах тоя лилипут братчедката няма как да не пропусна да спомена прекрасния ни двучасов престой на стълбището във входа ни. Значи всичко стана ужасно тъпо. Естествено! Та, прибирахме се от СВА и понеже тя е една такава мекичка и само за щипане аз почнах да я щипя, докато се качваше по стълбите, при което тя се размрънка и каза да ходя пред нея, за да ме вижда какви ги върша, а аз отказах много ясно и тя каза, че няма да направи и една крачка повече, при което аз също отказах. И ето как заседнахме по средата на първия и втория етаж на стълбището и така два часа. Естествено не можеше да мине без произшествия. Понеже нали съм си драка и трябваше да се заядам с някого, пък и бях в периода трябва-да-направя-нещо-не-знам-защо-но-просто-трябва, та и махнах ластика от косата. Първият половин час тя се държеше така все едно не и прави впечатление, след което опита да ми го отмъкне. Накрая разтегнахме ластика и той беше качен до рамото и на двете ни. В момента там и двете имаме синини. Да не говорим, че докато се борехме за надмощие над ластика аз я повлякох по стълбите надолу и едва не се пребихме. Накрая взех, че паднах пред вратата на домоуправителя и я ударих без да искам. Животът на ластика приключи трагично. Братчедката не издържа накрая и го изгори със запалката си. Почивай в мир...ПРОКЛЕТ ЛАСТИК!!!
Върхът беше, че през цялото време имаше някакви подозрителни хора, които бяха решили точно по това време да се прибират по домовете си. Защо бе? Стойте си навън! Така никога нямаше да попаднете на двете луди във входа ви. И друга забавна част се оказа тази, при която докато стояхме на стълбището станахме неволни свидетели на крещенето една женка от втория етаж, която бе на път да унищожи всичките си гласни струни зяпайки по децата си, дори нарече едно "говедо". Не мога да потвърдя, че детето действително беше, но поне издаваше звуци като такова. Тичаше като бизон из целия апартамент. В един момент се чува "Мамо...." *тупур-тупур-прас* Смятайте! Шантава работа. Та накрая се прибрахме, след като тръгнахме в тъмнината на входа си си сплитаме косите. Аз бързо се отказах от нейната, но тя от моята не...И ми направи възможно най-тъпата и нескопосана рибна кос на света, при което беше привидно горда с нея, а аз бях привидно обезпокоена от нейните привидни емоции. За пореден път - както и да е!
Купих си нова книга...Оки две! Имам нужда от Интервенция за прекратяването на това безразборно купуване на книги, които дефакто нямам време да чета. И така и така споменах "Интервенция", което веднага ни връща към How I Met Your Mother и тук трябва да кажа, че най-накрая го изгледахме с братчедката и сме повече от готови за пети сезон. Та, в четвърти сезон имаше един епизод, в който главните герои участваха в интервенция на един алкохолик...с други думи бяха като подкрепяща група за него и четяха написани предварително писма, с които го убеждаваха че отговорът не е в алкохола. Но естестевно нашите хора нали са шматки си харесаха практиката на Интервенцията и започнаха да я правят за щяло и не щяло и накрая имаше нещо от рода на "Имаме нужда от Интервенция да спрем с Интервенциите!" В моя случай аз се нуждая от подобна да спра да си купувам книги. Сериозно. Не е здравословно...И най-лошото е, че искам още...Това мисля, че вече съм го споделя...Но какво мога да направя.
Почна втори сезон на "Мерлин" и аз съм повече от доволна. Колин е такава душица. Бтв това на снимката горе е той. Е, в сериала няма такава обемиста и падаща в очите коса, което лично мое мнение е ГОЛЯМА ГРЕШКА, но пак ми е мега сладък. Един такъв невинничък и заблуден.
Мисля да метна едно око на The Bing Bang Theory. И така между другото почнах нов сериал, който не мога да твърдя, че не е баш сериал, когато има едва шест епизода, но е готин. Казва се Being Human и се разказва за това как един върколак, вампир и дух се справят с живота, доколкото това, което е водят е живот. Гледам бавно, така че не ми го свивайте! Много мразя някой да изгледа нещо преди мен, особено когато аз съм тази която го е почнала първа. Бтв новият Мелроуз Плейс продължава да ме радва. Започнах и The Beautiful Life. Напомня ми малко на шоуто на Тайра...без Тайра.
Тук мисля, че трябва да пусна клипчето на Мерседес от Glee, чиято песен непрестанно си тананикам, слушам и на която денся много ясно...(Бтв тоя сериал е луд!)



Какво друго да споделя? А, да...злото нещо наречено Sims 3 се завърна за пореден път в живота ми и не ми позволява да го живея, без да си мисля, че някой ме контролира както аз контролирам симовете в играта. Шантаво...но неизбежно.
Това е от мен засега. Аз дадох нещо от себе си...очаквам и вие да направите същото. Разбирайте да напишете някой коментар, за да се уверя, че не само аз съм жива, но и други хора още тръпнат в предсмъртна конвулсия...нали да си правим компания щото.

До следващото писане,
когато и да е то.
П.

6 коментара:

Живеещата в мечтите... каза...

Wow, изумяваш ме с всеки следващ пост... как успяваш да гледаш толкова много сериали? Аз съм още на Supernatural първи сезон от 2 седмици сигурно и няма изгледи да се свърши скоро. Е естествено амбиции има за достигане на новия сезон...ама това са подробности от пейзажа...
А щях да забравя - не си сама в блога и не спирай да ни радваш с присъствието си!

divata_airis каза...

Хаха. Засега е добре нали? Сериал след сериал...Така стана и миналата година. Всичко ми беше на шест, до момента, в който забих на четвърти сезон на Доктор Хаус, пропуснах края на Бягство от затвора и трети сезон на Декстър. Сега имам амбиции да си набавя опуснатото. Така спрях и по средата на 90210 и сега и него трябва да наваксвам. Също и Fringe. А, да и Грозната Бети няколко епизода от трети сезон. Обаче нали съм си аз и трябва да се самоизмъчвам иначе няма да ми е готино - та, се нагърбвам с още и още. Поне знам как ще свърши всичко.

Бтв към втори сезон някъде към края, точно преди грандиозния финал и аз се бях отегчила. Но Финала ме убеди да зяпам трети. Виж там вече ми се ще отщя всичко. Четвърти става...По-добре от трети. И сега пети съм със смесени чувства. Не ми е такава страст като едно време. Мисля, че него го следя най-много защото братчедката също е фен и гледаме заедно. Тя едва ли не умира за него...

Сериозно? Радвам с присъствието си? Не го очаквах. Мерси *hugs*

Анонимен каза...

Hey hey,радвам се,че и тук се сети,че има хора,които те дебнат,като мен първоначално :д.Относно симс3,съгласна съм,ама на мен не ще ми се пусне,а и нещо ми е много за разузнаване и не ми се занимава,а и как не?Току виж пак да се вманиача като по симс2...а и знаеш ли какво ме дразни най-много в симс3?!Тъпите им лица,гумени са ми,а не ми се прекарват часове в търсене на доунлуудс,докат виж в 2ката сичко е много по-лесно,и докато си играя с лицата им се чувствам като някой херург :д А за инвентацията и Как срещнах майка ви,ми страхотен сериал...между другото то и аз днеска се сетих да проверя за серията от 5ти сезон и я има,със субтитри даже,в замунда и след малко ще я гледам.Между другото някакво малко резюменце на Мелроуз Плейс,че ми хареса,защото е с Ашли,ама от 1вия епизод не ме грабна много много.Само да питам,ти отказа ли се от Госип Гърл?А и за случката с братовчедка ти...ми не мога да повярвам 2 часа..леле,егати инатите сте били...

divata_airis каза...

Що бе? Кво не ти хареса на Мелроуз? Аз съм вманиачена вече. Нямам търпение за новия епизод. А началото на пети сезон на ХАМУМ вече си го поставих тая сутрин. Одобрявам! Барни/Робин цепят мрака.
Ми не съм се отказала от ГГ. Гледам го. Даже точно изгледах втора серия от трети сезон и Серена все повече почва да ми лази по нервите.
Ъм, да...два часа. То боричкането беше върна на вечерта тогава.

Анонимен каза...

Реших, че си потънала в дън земя... Липсваше ми лекотата, с която пишеш. Относно случките...убедила съм се, че само теб могат да те гонят подобен тип неща. Радвам се, че се завърна. Тук е безцветно без теб. Сериалите няма да ги коментирам. Знаеш, че хич ме няма. Не искам да нахалствам, но си чакам превода на "Боен клуб"! Няма да те оставя на мира. Айде. Всичко най-най. Петя

divata_airis каза...

Хей, Пете. Не съм забравила. Даже съм го почнала. Ама гадния Симс 3, LiveJournal и квот се сетиш не ме оставяха на мира. И амам да дописвам някой неща, за които вече поне реални хора не ме оставят на мира (ама са си прави - така е е като влача три месеца една глава). Ще се опитам да съм по активна наоколо дори и стане по-смамърско от обикновено. =)
Поздрави!

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik