четвъртък, 29 януари 2009 г.

"Полу - СКАПАН - Мрак!!!"


Първо трябва да кажа - ЗНАЕХ СИ! Второ трябва да кажа - What a joke!!!
Кълна се това беше най-скапания филм правен по книга, който съм гледала! Повече от това не можеше да го скапят, просто е уникално елементарен и само болните мозъци на новоизлюпените фенчета могат да го харесат и да ходят по 10 пъти на кино само и само да видят това проскубано, гримирано като френска проститутка нещо, наречено Роб! На тоя тряа му забранят да живее!
Но, нека го дам по-сериозно и да обясня защо това недоразумение няма никакъв начин да се нарече филм, пък камо ли да хареса на здравомислещ човек!
Направо не знам откъде да започна, то едно ли беше да се възмутиш!



1. Роб и Кристен съкс! Много! Тия просто не могат да играят, да не говорим, че помежду им нямаше абселютно никаква химия. Към края на филма с братовчедка ми, която много ясно беше напълно отегчена от него възкликнахме единодушно, че между инианеца (Джейкъб) и това проскубаното има повече химия, отколкото между него и фригидната (Бела). За косите им и дума да няма - тая целия филм не взе да се окъпе, то не беше мазна коса, но не беше чудо. А за това нещо на главата на Роб има ли смисъл да говоря/пиша - беше си същата умряла гугудка, както винаги, стърчеше на всички страни и заплашваше да унищожи цялото човечество! А, споменах ли колко "яко " беше гримиран! Като се сетя, че миналата година март месец се успокоявах с мисълта, че ще го гримират и ще изглежда поне малко като човек, въобще не съм предполагала че ще го направят като френска долнопробна проститутка. Имаше червило на устата , ама такъв оригинален цвят все едно е ял фекалии цяла нощ... Дори да беше проститутка убедена съм, че никой не би го наел! Ами гласът му??? Мале, ако на това викат кадифен глас, значи аз съм трамвай. Баси тъпият скапан акцент дето извади. А като каза You are my life now, не се стърпях да не му покажа и с двете ми ръце средни пръсти. Да, та нали именно хора като него са причината да имаме средни пръсти...Ма баси дебилски глас! Азис даже има по-хубав от неговия...Упс! Грешка - всеки има по-хубав от неговия!
2. Джаксън можеше ли да бъде по-скован? Окей - разбирам, че му е трудно нали там да си контролира първичните желания, ама моля ви се...Той беше като насран, на когото нещо му мирише но не знае откъде идва. Точно по същия начин и пристъпваше. Единственото хубаво нещо, което направи беше с батата много ясно и когато сряза Виктория на игрището - останалото си беше с извинение лайняна работа.
3. Розали - трътла! - Ако някой е решил, че Ники Рийд ще се впише в ролята на Роуз много жестоко се е излъгал! Не стига, че задника и беше два декара неорана нива, ми и въобще не се вписваше в описанието от книгата "най-красивият човек на земята". Ако тя е най-красивият човек, значи земята много сме го закъсали!
4. Индиано подобния Джейкъб. - Още когато видях тва пишлеме дето ще играе Джейк и си казах - Стивън, къде си, не позволявай на тоя орунгел да те измести! Но, за щастие Стивън се оказа умен и не се появи - иначе сега трябваше и него да клепя на едно с целия скапан филм! Но не...Тоя Тайлър беше много зле! Не само му личеше, че има перука, ама и си приличаше на индианец! Никъде в книгата не се споменава нещо за инди жилката му, но кой знае може и да съм пропуснала (Да бе, да!)5. Да попъшкаме заедно?! - Просто паднах от смях, когато тва тъпото Роб каза на псевдо Бела - Искам да опитам нещо! Не мърдай! - демек да я целуне. И оная застана - не мърда. Ама като се почна едно лудо пъшкане...Ние вече с братовчедката се споглеждаме и си викаме - Баси, на тая кво и стана бе? Така ни вдъхнови, че започнахме да пъшкаме с нея, белким тя спре...Ми много сори, ама баси пъшкането дето извади - ще кажеш че вече се подмокри от кеф, че тоя убитак ще я целуне. Това беше най-мигновеният филмиран оргазъм, на който съм присъствала. Чувствам се омърсена!6. Да отварям ли въобще дума колко е тъп подбора на хората за поддържащи роли - Тайлър беше ужасен. Въобще не си го представях тъмнокож. Нямам против такива хора, но в случая нещо и Лорант ги бяха избрали тъмнокожи заради неписаното холивудско правило - да има поне един тъмен във филма, нали да не се обидят и да кажат, че е дискриминация! Ми тогава да осъдят книгата - в нея няма ни един тъмен! Като филмираш нещо, поне го прави като хората бе! Килиън Мърфи щеше да е страхотен Лорант, ама не дай да вземем тоя кьопавия с тъпия смотан акцент! Не за друго ми филма е достатъчно съсипан - да го довършим!7. Какво бляскане? - Сори, ама това на поляната бляскане ли трябваше да бъде? Защото аз нищо не видях! В началото си виках, че е от качеството на филма, но истината беше че качеството си беше добре, проблема беше в Роб - както винаги! Според книгата, когато са на ливадата на Едуард (как само звучи предвид това, че косата му е същинска ливада, да не си представям други части от тялото му) показва на ЗаБлЕЛА защо не се показва на слънце - защото моля ви се бляскал. Някъде там, в необятната вселена Брам Стокър се спуква от смях! Хайде да изключим това...Ама аз не видях никакво бляскане. И оная простата Кристен ще каже - като диамант! Божке, ако така блести диамант значи бижутерският бизнес загива. Да не говорим, че трябваше да видя гърдите на тоя тъпанар, когато си разкопча ризата, за да докаже бляскането си. Колко хора ми казаха, че са опитали да го помолят да не се показва, ама той не ги е чул - сто процента косата му е пречела.
8. Бeйсболът! - това май беше единствено нещо, което ми хареса. Всичко живо беше като маймуни...Ама сега няма да се лъжем я...На Роб най-много му се отдаваше, при него остатъците от нашите предци са толкова очевидни, че трябва да си сляп, за да не ги видиш. Тук ще спомена и тая история със спайдърмънки...Беше тъпо! То в книгата ми беше тъпо, камо ли тук! Ми кво я разнася като пръскачка из лозе... Не знам какво си е мислела Стеф, докато го е писала, но сто процента си го изсмукала от пръстите. Бяха толкова смешни, че нямам думи (но, това не значи, че ще си мълча). И като споменах Стеф! Ма, майко...що се е снимала във филма не можах да разбера! За да я видим ли? Ква е Убавица? Бе беги! Още първия път я познах, че е тя - пак се хилеше подмолно все едно някой и е забучил кол в задника и на нея и харесва. Най-забавното е, че на всичките си снимки се хили така!

9. Начин на заснемане! - добре че махнаха тая тъпа режисьорка. Сцените въобще ни ми хареса. Някой можеха да се спестят и де се прибавят нови...Ама не...тя оставила най-смотаните и калпаво заснетите. Бе какво има да говоря - който има очи знае за какво ставя дума.
Има още много неща, които не ми хареса...Но нека го обобщя като цяло - филма СЪКС! И просто не ми е ясно как някой си дава парите за него. Вчера гледам няква писала, че щяла да ходи за 3 път утре...Майко! Тя нормална ли е? Ще дава всеки път по 7/9 лева за това нещо? Никога! Мислех като ходя в София да го гледам - ама след това, което видях съм пас! Трябва да са ми умрели всички мозъчни гледки за да се навия на подобна крачка! И сега само мога да си представя какво ще бъде с филмирането на "Новолуние"... Ще пада луд дивашки смях! Хората от гилдията на актьори обаче не са слепи - не дадоха на това тъпо недоразумение нито една номиниция за Оскар - браво, за което! Все още има здраво мислещи хора, значи все още има надежди и за Роб да заприлича на нещо - човек не, защото тази кауза отдавна е загубена, но поне на нещо...

47 коментара:

Unknown каза...

Тези неща са абсурдни!!! И аз съм на мнение, че филмът можеше да бъде направен и по-добре, но... това както вече казах(написах) е абсурдно!Изобщо не съм съгласна с написаното за Robert Pattionson! Той се представи повече от прекрасно в ролята на Edward!Ти какво искаш?- все пак в книгата Edward е, едва ли не, съвършен! Героят не може да бъде пресъздаден така както е описан! Изобщо ... не знам как са ти хрумнали тези глупости!!!

ПП:
Разбирам, че филмът не ти харесва (едно нещо не може да се хареса на всички), но можеш да си изкажеш мнението без да обиждаш!!!

divata_airis каза...

Ами съжалявам, че обиждам Робърт! Не, кого заблуждавам не съжалявам! Той на нищо не прилича! Едно е да играеш като насран, друго да приличаш на такъв. Нямам против него. Всъщност имам една история, където именно той е един от главните герои. В началото ме кефеше! Да - докато не погледнах някоя негова снимка, защото той на всяка втора изглежда приятно почерпен и все едно е излязал от близката канафка - омачкан, несресан... Кво да говоря?
Може би нямам право да го обиждам? Да, не го познавам! Но ти да не би да го познаваш? Сега кво ще защитаваме безпризорното момченце, което не познаваме и си падеме по него ли?
Колкото до това, че актьора не можел да се справи с непосилната задача да изиграе съвършенния Едуард - еми сори, ама той отникъде не го докара. Даже химия нямаше между него и фригидната.
После някой ще каже, че той е МЕГА звезда! Денят, в който той стане МЕГА звезда...ще бъде същия, в който земята ще свърши!

Mariq каза...

Имаш право да не харесваш филма, но твоите аргументи са смешни( а да, и като пишеш такива публикации поне ги пиши, като хората )
1.Това за Роб са пълни глупости.Проскубан..пХаХа.Абе ти въобще закглеждала ли си се.Това ако е рошав, аз съм трактор.Пък и самата Стефани казва, че щом е видяла Роб гримиран и прочие, адски и е заприличал на Едуард от съня й.Да не би ти да си го сънувала, че да знаеш как изглежда.
Също е казала, че е доволна от изграната от Робърт роля.Гласът му с акцент - пхахаха.Абе той е англичанин, къв акцент.Това си му е родния език.Гримът ????? Абе нали уж трябвало да бъде съвършен.Ами няма съвършен човек и затова идва ГРИМА.Няма да говорим повече по таз тема.А да и за блясака- от качеството е .Влез сега в замунда и го изтегли с по добро качество-сама ще видиш разликите.
2.Наистина между тях няма кои знаи каква химия, ама отиди ти да изиграеш ролята по-добре.
3.Джаспър не е ваобще насран.Ти сама казваш, че той не може да скрие желанието си да нападне Бела.Справя се добре(мое мнение)
4.Пъшкат.Абе ти гадже имала ли си някога.Като си намериш ми кажи дали не пъшкаш.
5.Какво лошо има Стеф да се снима.Да не би да играе няква главна роля ,че да е проблем.Играе по- малко от 10 секунди.Не разбирам какво й има на усмивката.

P.S. Пак казвам - няма лошо да не харесваш филма, но не обиждай тези, които го харесват.Замисли се !!!

divata_airis каза...

Ол, още фенове! Вие хора не се ли научихте, че това е моя блог и ще си правя каквото искам по него? Е, изглежда не!
1.Това е моето мнение за филма (окей де и на още 10 души, които са прогледнали и са видяли колко е зле). Сори ама не мое ме убедиш, че Робърт е хубав, тва просто никой не може да го направи, ако ще хиляда злобни коментарачета да ми напишат. Все едно. Той си остава проскупан тъпанар и точка. И все още държа, че е гримиран като френска проститудка, а колкото до представата на Стеф, то се видя, че милата супер много си противоречи. В началото харесваше Хенри Кавил за ролята сега моля ти се Роб бил идеалния. Да, идеалния тъпанар. Благорадя, че ни го треснахте във филма!!!
Да тегля отново филма, за да видя същите глупости с по-добро качество? Боже! Абсурд! Все още имам някакво себеуважение. Аз на кино не отидох да го гледам, за да не видя Роб в цялата му умопомръчаваща "прелест", пък камо ли да го тегля от Замунда. Бухахахаа.
2. Еми няма химия и да щом трябва ща отида да изиграя ролята, стига да ми дадат някой по-добър актьор и определено с по-добра визия от неговата. Тогава може и да се получи нещо.
3.Да бе не бил насран! Друг път. Едно е да си схванат, друго да ти тежи нещо в гащите и да се питаш твое ли е и как се появи там. То бива да се удържа пред Бела ма чак пък толкова.
4. Абе да ти кажа имала съм гаджета и определено не сме пъшкали така. Не и при целувка! Ти ако с твоите го удряш на такова пъшкане, сигурна ли си че нямаш нужда от инхалатор?
5. Оф, въобещ не ми говори за Стеф. Без това ми е паднала в очите с нейното вечно противоречене и всичко. А, усмивката и е мазна...Една такава тип - Мона Лиза ми изяде зелето, аз и свих мъжа. Мое мнение!

П.П. Докато това е моя блог - ще си правя каквото искам, ще си обиждам каквото и искам и няма начин няколко злобни коментара да ме накарат да спра да го правя. Не знам отколко време си фен на цялата тая лудница, но ако не е 2007 година, не ми се меси, ясно???

Mariq каза...

Права си, че можеш да пишеш каквото искаш в блога си, но явно никой освен теб не може да изказва мнение си ? Не съм казвала никъде, че Робърт Патинсон е красив, пък камоли да целя да те убедя в това.Не целях да се караме или нещо от рода, или да мислиш, че съм няква злобна, побъркана фенка на Здрач.

P.S. Нямам лоши чувства към теб, просто моето мнение( не задължавам всички, да мислят, че съм права) е че филма е добър, пък и ако не беше нямаше почти цял свят тинейджъри да лудне по него.Може би си различна от всички и не икаш да бъдеш поредната луда по Здрач, пък и не си единствена.Нямам против, но някак си ми стана неприятно, за това че казваш че тези които го харесват не са добре.Защо мислиш че само ти си права ? Все пак хората са различни.

polincety каза...

Твоя блог хахахаха преди да си праиш
блог са научи да пишеш.Останах с обиждението,че освен,че неможеш да пишеш и неможеш и да четеш следкато прегледах предпоследния коментар и отговора ти.Момичето никаде неказва,
че Роб е красивл.Това ,че бил проскубан :D МНОГО БИХ ИСКАЛА ДА МИ ПОКАЖЕШ ТАЗИ СЦЕНА.И за това ,че всички фенове на Здрач са побаркани ......ТИ каква си,че да ми казазваш,че не съм добре .Освен мен обиждаш и хиляди фенове.И останах с обеждението ,че искаш да си различна.и СМЯТАМ ,ЧЕ СИ ЕБАТИ ПСИХОПАТКАТА

divata_airis каза...

О, ти ме ласкаеш, колко мило. Наричаш ме "психопатка". Прекрасно наистина, мама не ме е наричала така от веки веков!
Ама и ти, мамина златна, намерила си за какво да се хванеш. За правописа ми. Ем, да понякога хората бързат и после ги мързи да преглеждат на ново какво са писали - представи си, възможно е.
Обиждала съм хиляди фенове - да, къса ми се сърцето. Ще пролея една сълза в тяхна чест, тамън другата година по същото време. Ами много съжалявам, но човек който е чел книгите и е имал представи за филма трябва да е кьорав, за да го хареса. И да имам такива - да са живи и здрави. Мене ми е все тая.
И не съм казала нищо към теб. То е целокупом, защото всички фенчета са такова еднотипно стадо...Идилия!
А, ако ти не си видяла тая сцена, е аз не мога да ти помогна - като гледам Господ също.
И сега, за да ти угодя отивам да се науча да пиша, тъй като вече от година и повече имам тоя блог, (сега ти пролей една сълза в чест на болните хора, които го чета, защото повярвай ми не са малко)нали сега да оправдая съществуването му. Въпросът ми е ти как ще оправдаеш своето?

Cass каза...

Рolincety, душичке, първо се научи на елементарен правопис, а чак след това твърди, че някой друг не може да пише, защото тоталната ти неграмотност те излага, а мнението ти няма начин да бъде взето на сериозно.
Факт е - Робърт Патинсън е проскубан и трябва да си сляп за да не го забележиш. Факт - на някои хора като теб, проскубаните кокошки им се харесват, какво да се прави... естествен подбор на себеподобни.
Това че авторката на блога има свой собствен вкус и не проявява конформистко поведение не я прави психопатка. Тя изказва своите тези и ги защитава, а това, че тийнейджърите като чуят за нещо, че се харесва и почват като стадо овце да боготворят каквото и да е, защото е модерно... не е нейн проблем, но има право да изкаже мнението си въпроса, така че...

Tania каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Затвори си устата, простачке! Жалка си! Не стига че не харесвала филма, ми и обижда. Чакай ма! На бостана ли се намираш?! И да те светна. Тва, че ролите им са такива, не означава че са насрани! Запукала ми се, че Бела се разпъшкала. Ми кат си толкоз умна и възмутителна, не забеляза ли, че в книгата всеки път когато тя го види се задъхва, пък камоли като я целува... И престани с тоя селски подигравателен тон в коментарите си. "Аз съм дивата айрис и тва е моя блог, няма да протестирате, щот аз съм мноу велика!" Ми извиняай ама тоя блог се посещава и коментира и не всички са на твоето мнение. Разбирам, че не ти харесва, ма то ква е тая простащина?! Кат толкос много си заобиждала, що не ни се покажеш, да те видим колко си красива, а? Казах ти, жалка си! И си затвори малко гъза, че ще се пръсне от надуване.

Аман от тъп народ...

Tania каза...

Еми, да не е задължително всеки да харесва филма, ама миличка като неможеш да понасяш нито актьорския състав, нито самия филм какво се занимаваш да правиш блог-ове и глупости. Един трезвомислещ човек за какъвто уж се представяш не би се занимавал с такива глупости... да, всеки има правото да си изрази мнението, но си има и по - добри начини, а това показва само колко си тъпа. :) Роб бил грозен, гримирам като френска проститутка и нз си какво - не всеки е господин перфектен! А броя на момичетата които го харесват само по себе си показва, че не е толкова отвратителен колкото казваш ти! Бела пъшкала - еми като може ще пъшка бе... Някаква пикла тръгнала да обсъжна актьорската игра и всичко, еми стани ти един актьор да те видим. А това,че книгите са толкова продавани и филма е толкова гледам говори за качеството му. Това че някакви лигли се чудят как да си запълнят времето и къде да избиват комплекси не е мой проблем... Розали е дебела, грозна и т.н. - еми не е най - красивия човек, но в никакъв случай не е дебала или пък изглежда зле... Но пак казвам - въпрос на вкус. На който не му харесва да не се занимава! Ай със здраве. (sun)

Izabelle каза...

Ами, милички... я се погледнете вие самите. Тя го е пуснала това кога? Края на януари... което, по моите прости сметки, е преди почти 3 месеца. Ако не бяхте вие така инатести, отдавна да сме забравили, че има такова мнение. Но не, трябва да ходите да търсите из блоговете на хората (които, да напомням ли, са там, за да може да изразиш СВОЕТО мнение, не да се причисляваш към общото влюбено в Робърт стълпотворение) и да им търсите кусури.
Щях да ви кажа да видите собствените си блогове... Ама то вие нямате. Тогава за какво говорим? Ако имахте, нямаше ли там да пишете свои мисли, не да копирате тези на другите? Ами точно това прави и Айрис. Това, че на вас не ви понася? Никой не ви е вързал за стол, за да четете всичко, написано тук. Вървете си спамете някъде другаде, защото това беше забравено отдавна и само вие се инатите да защитавате скъпоценния си Робърт.

Cass каза...

Скъпа, скъпа... Анонимке. От сърце се радвам за теб, че си използвала "Анонимен", защото IQ-то ти се брои на пръстите на детенце изрод, плод на Чернобил. Вече ни стана ясно, че си се родила на бостана в близост до някога работещата АЕЦ, но няма нужда да ни го демонстрираш толкова очеизбийно. Всички тук сме хора(дори и ти, вероятно, но ще запазя съмненията за себе си) и ще е хубаво да проявяваме елементарна култура (на бостана явно не са те научили на такава... наистина съжалявам за теб, има интересни неща, а ти никога няма да ги разбереш... като как да проявиш елементарно достойнство).
Тук "тъп народ" показа един много ясен представител в твое лице. Поздравления! Основи си партия...
В книгата може и Бела да се задъхва, но никъде и двамата не пръхтят все едно са прасета борещи се в кочината (е, ти едва ли знаеш разликата... но пък там на бостана си нямате прасенца, а?). Едуард не диша, особено ако се опитва да се пребори с хубавия аромат на Бела... пък Робобуболечо не видял женка... дръгнал да напада.
Сериозно, намали кофеина... деиства зле на продуктите на все още неизвестни на науката ядрени реакции и резултатите от тях - като теб например.
Tania, ти пък май си пропуснала цялата идея на блоговете. Блог - лично пространство в интернет, където всеки е свободен да споделя мнението си, по каквито и да са въпроси. Свобода на словото. Това е право, което ни осигурява конституцията и няколко международни конвенции. Не мисля, че ти си човека, който може да оспори това.
Филма и книгата са толкова продаваеми заради масивната си реклама и заради конформистичното (провери в гугъл, ако не знаеш) поведение, което е типично за тийнейджърите (които са главната маса фенове). Тийновете четат и гледат нещо, водят се по нещо, защото е модерно. А сега е модерен този като че ли дневник с мокри фантазии на 12 годишна. Всеки има нужда от нещо в живота, ако това изпълва вашия - това е личен избор, но никога няма да е моят. Сериозно. Мислиш ли, че това, че нещо е масово харесвано от тийнове, значи че е качествено? Ни най-малко. Просто нещата, които си струват... е, не мисля, че хора с вашия тон, начин на изказване и елементарно мислене могат да ги разберат...

Tania каза...

Cass, много добре знам каква е идеята на блог-овете и не съм успорвала нищо... Както казах - не мисля че един трезвомислещ човек би се занимавал с такива глупости :) А отностно тон-а, изказването и елементарното мислене - не мисля, че ние сме тези които го прилагаме! Ако аз се държа грубо тогава нз какво да кажа за създателя на този блог. Никой не е длъжен да харесва книгите и филма, но не мисля, че да обиждаш хилядите хора които не мислят като теб е много умна постъпка ...а относно качеството - щом едно нещо е продавано и харесвано от толкова много хора значи не е чак толкова зле... но пак казвам въпрос на вкус. Не смятам да споря с никого просто изказвам мнението си.
Izabelle, не мисля, че има чак такова значение кога е публикувам този блок... има място за коментари където всеки е свободен да изрази мнението си по дадената тема, а това че ние не сме съгласни с мнението на "divata_airis" или на някой друг не мисля, че е лошо, все пак всеки гледа по различен начин на нещата! :)

Cass каза...

Tania, а знаеш ли колко хора по света имат блогове? Много пари залагам, че са повече от феновете на Twilight. Знаеш ли, че с изказването си "не мисля че един трезвомислещ човек би се занимавал с такива глупости" колко хора обиждаш ти? Ако авторката на блога няма право да обижда феновете на една обикновена тийнейджърска мания, то какво право имаш ти да обиждаш цяла индустрия като блоговото пространство, която е свързана с изразяването на собствено мнение?
Мисля, че трябва да си изясниш какво правиш първо ти и след това да критикуваш другите. И моля ти се, изясни ми как човек, който казва "Затвори си устата, простачке!" няма елементарно мислене и не ползва обиден тон, то изказването е кристално ясно.

Jayne каза...

Танче, мило, не знам ти къде живееш, ама си мисля, че това това тук не е точно "блок". Мисля, че е време да си поуголемите речниците. И не, няма нужда от силикон в мозъчето - номерът става с четене.
Колкото до Ваня Абсурдното: Скъпа, първо: Недей и ти като Стефани Майър да ползваш една и съща дума постоянно. И второ: Разбирам, че искаш да покажеш колко добре владееш английския, ама тези имена и прабаба ми може да ги напише.
Мария (или вече се обръщаш само на „трактор”?), не всички виждаме мъже само на филм или насън. Джаспър може да не се е насрал, ама така изглеждаше. И да добавя, като стана дума за действителни мъже: не знам кой ти е казал, че щом човек си хване гадже, моментално започва да пъшка. Най-вероятно някоя какичка ти е обяснила, ама ти не си схванала.
Polincety, honey, бях решила да изреждам грешките в твоя правопис... Но не ми се пише толкова, честно! Събери пари отнякъде (може и от Роб да вземеш, нали сте такива дружки) и си купи нова клавиатура, ако от нея е проблемът. Ако ли не... Никой не може да ти помогне, съжалявам. Или не, не съжалявам.
Анонимке, вярвам, че знаеш малко, ама поне името си да беше научила, за срамотите. Или пък не казваш коя си, да не би, в пристъп на внезапна мозъчна дейност, някое от твоите приятелчета да те разпознае в описанието на гъза?

Сега да ви оставя, имате да преживяте доста информация. Ще намина пак след година, току-виж има отговор.

Tania каза...

Cass, явно не съм се изразлиза правилно, когато казах "не мисля че един трезвомислещ човек би се занимавал с такива глупости" ...та, имах предвид, че не би се занимавал с това да тръгне да обижда всеки, който не е на неговота мнение. А, аз отлично знам какво правя, но както и да е.И oтносно обидите... какво всички се нахвърлихте срещу "Анонимен", след като "divata_airis" обиди милиони хора като каза "и да обясня защо това недоразумение няма никакъв начин да се нарече филм, пък камо ли да хареса на ЗДРАВОМИСЛЕЩ човек!" Но разбирасе това никой не го забеляза, а веднага започва да обижда другите които не са съгласни с това мнение... еми както тя не е съгласна с нас и го изявява, защо и ние да не си дадем мнението? Нали за това е отделено място където да се коментира и всеки да изрази мнението си по въпроса!
Jayne, аз невиждам смисъл да си огулемявам речника и така се справям... :)
...Мисля че казах какво мисля. Нямам нищо против създателката на темата, просто хората имат различни интереси и всеки е свободен да ги изрази по подобаващ начин...

Izabelle каза...

Таня... Ах, какво да ти кажа. Направо те съжалявам, честно. Като не си съгласна, защо не си направиш блог? Виждам, че нямаш. Там можеш да си пишеш и да си се прехласваш по Здрач колкото ти сърчице иска! Вместо да ходиш по чуждите лични пространства и да плюеш, защо не си направиш свое? Пък да видим колко интересно ще е там... И най-вежното, колко грамотно. Явно няма да ме послушаш, но аз пак да си кажа. Ти за правопис чувала ли си изобщо? Да не би да изпитваш погнуса към часовете по български, да си ги проспала? Защото Jayne съвсем правилно си е написала коментара – гледах го дума по дума. И ти отдолу пишеш „огулемявам”... И ако ще ми твърдиш, че е правилно, покажи ми в кой речник го има. Поне през уърд си минавайте коментарите, или нещо такова. Аз повече нямам намерение да се занимавам с тази тема. Поне като ще споря, искам да споря с човек с мнение. Грамотен, за предпочитане.

divata_airis каза...

Ъм, така...какво се заформя тука? Хора, които отново ме обвиняват, а на мен какъв шок - отново не ми пука.
Та, значи, Tania, нямаш нищо против мен, а? Въобще нищо? Затова метна три коментара? И сигурно проверяваш по няколко пъти на ден дали има отговор на твоите? Понеже нали нямаш нищо против мен? Естествено, това е напълно зряла реакция присъща на хиляди хора по цял свят в една паралелна вселена обаче!
Не знам точно какво целиш с всички тези коментари - аз игнорирах голяма част от тях, казвайки си че няма смисъл да отговарям, за какво да се занимавам с глупости, но изглежда ти си решила да ми ги навираш в носа. Мило от твоя страна, наистина! Та, викам да дам някакъв признак за съществуване да не си помислиш, че не смея да пиша, докато просто вече ми писна от подобни изцепки.
Сериозно идея си нямам какво точно целите с всички тези коментари? Медал ли чакате от нейде що ли? Ако сте си въобразили, че ще изтрия тази тема - това няма да стане. Но виж - ако видя още един подобен коментар, изпълнен с най-различни обиди (пука ми как ме наричат) ще изтрия самия коментар. Обръщам се само към едната странна, тъй като другата е просто ответна - едните обиждат, Задругата им го връща. Световен Ред, какво да правиш? И ако аз съм писала пълни глупости, защо аджаба им се връзвате? Игнорирайте ги, както аз правя с вашето съществуване. Много е лесно, опитайте някой път.
Та мисълта ми е да вземем взаимно да млъкнем, а? - Тази тема е минала! Мнението ми по нея е все още същото и едва ли ще се промени. Който, в каквото иска да ме обвинява това няма да промени баланса в света, както изглежда и коефициента на интелигентност на съответния човек.

Благодаря на Cass, Izabelle и Jayne, задето ме защитиха. А, да...Tania, ако не си разбрала те ме защитиха, така че не виждам смисъл да ги обръщаш срещу мен, когато е очевидно, че те са напълно съгласни с написаното за филма по-горе и те като мен смятат, че ЗДРАВОМИСЛЕЩ човек не би могъл да хареса това нещо, наречено филм. И ти гарантирам, че не само те са на моето мнение.
Но това вече е минала тема, така че викам да заровим томахавката или каквото там сме били изровили и да сложим всичко това в графата "минало" - на всички ни ще олекне.

Анонимен каза...

Smqtam 4e filma e straxoten aktiorite sa mn dobri.Tova 4e tapite klukarsi istorii sa plaznali navsqkade-to e neizbejno.Vqrno e 4e Robert Pattinson ne e perfekten no KOI E???Spored men e vlqzal mn dobre v rolqta si na Edward Cullen!Za drugite nqma da komentiram te sa STRAXOTNI!!! Knigite sa mnogo uvlekatelni i 4akam s netarpenie ECLIPSE da izlezne i 2riq film NEW MOON KOLKOTO DO KOMENTARA 4E ROBERT IZGLEJDA KATO "NASRAN" gluposti :D smqtam 4e ima mn po4-itatelki i nezavisimo kak izlejda e na 4elna poziziq za nai seksi aktior :P:P:P:P ;)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Tania каза...

Ооо, Боже! Какво се впрягате, бе?! Аз си изказах мнението, не съм настройвала никого срещу теб "divata_airis"... но както и да е, то няма к'во да коментирам просто. Уж не се интересувате, а когато някой не се съгласи с вас започвате да успорвате... |-( Izabelle, ти мило мое няма какво да ме съжеляваш, и "най - вЕжното" преди да коментираш моя правопис огледай своя - все пак всеки допуска грешки (и да, часовете по Български не са ми особено приятни, но не се безпокой за мен). "Divata_airis", да - нямам нищо против теб, по простата причина, че не те познавам (не ми и трябва...) просто изказах мнението си както ти си направила в своя блог, но нали за това е оставено място да се коментира (сигурно го казвам за 100 път ...дано поне да вземе да ви влезне в главичките). И повярвай ми, непроверявам всяка секунда дали има отговор на моя комента (не ме вълнувате особено) - просто убиване на време (впечетляващо е, как всеки път успявате да ме разсмеете). Но вече не ми се занимава с вашите глупости... това е от мен. Приятен ден! :* :)

Deli каза...

Хей, здравейте на всички. Смятам че е редно да се престане този спор. Авторката на мнението за Здрач не се нуждае от защита, но все пак- престанете! Това си е лично нейно мнение и ще повторя отново това, което и тя самата е написала- нейния блок- нейните правила. Аз лично съм голям фен на Здрач и много пъти съм упреквана, защо съм такава. Е, свободни сме да харесваме това което искаме, нали. Да, и аз не харесвам мненията за тва че Кристен била фригидна или Робърт- проскубан и гримиран като френска проститутка. Значи от както има филми за вампири- вампирите винаги са гримирани(забелязала съм го- наблюдателна съм). То най-малкото за да се получи цвета на кожата, сенките под очите и цвета на усните- това си е като NB. divata_airis- бих искала да ти кажа, че и в книгата Лоран е описан като " Кожата му беше с цвят на маслина..." - Новолуние, осемнадесета глава- преследването- стр.387 (не казвам за да се заяждам, а просто за да отбележа- защото останах изненадана и веднага го намерих в книгата). И друго за нахалните читатели на блога- щом пледирате, че нямала право да обижда, тогава защо вие я обиждате.
Сега малко за това което мисля за филма- харесва ми. Ся разбира се, че друг тряяше да се целува с Роб... няма да казвам кой... добре де- Аз (хихихи майтапче- трябва да разведрим малко враждебния тон,нали). Наистина има неточности във филма ии този дето твърди че е перфектен е в грешка- има какво още да се желае. Наистина не мога да си представя актьорите по друг начин. А и като цивилни ги намирам много красиви. Във филма наистина са ги погрознили...

П.П- Всеки има право на мнение. Почитател съм на Здрач и искрено харесвам актьорите. Но разбирам и тези, които не ги харесват. Винаги ще се делим на почитатели и бунтари, когато става въпрос за Здрач, нали? Но не трябва да се избиваме един друг. Skype- delka_niks. Имам какво още да кажа- ако някой се интересува- да пише. Винаги съм готова за един дебат. Дивата Айрис- надявам се най-вече ти да пишеш де, но то е ако искаш. Успех с блока!

Deli каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
divata_airis каза...

Е, виж тук за Лорън спокойно мога да кажа, че съм сгрешила, но и за това си имам оправдание - аз ги четох миналата година и не цялата информация ми е толкова прясна, но както и да е. Моя е грешката. Права си. =)
Ами и аз смятам, както вече съм казала, че няма нужда от каквито и било караници - аз съм си написала мнението и точка по въпроса, това че има хора кои държат да ми кажат, че аз съм тъпа, защото не съм съгласна с тях е друга тема.
Относно грима...Да, доста грим им слагат и ги правят бледи...Ама я чакай малко Лестат от Кралицата на прокълнатите си беше доста добре направен. (не само защото беше Стюърд Таузент)Хенри Фицрой от "Кръвни връзки" определено не изглежда така сякаш има червило. Бил от "Истинска кръв" също...
Не знам защо само Роб ми прилича, но да го отдадем на факта, че аз не го харесвам особено и да спрем темата дотук. Каквото съм имала да казвам съм го казала в крайна сметка.

Благодаря за коментара и още повече, че осъзнаваш че няма смисъл от обвинения, упреци и нападки.
Бтв няма проблем да те открия в скайп. =)

Deli каза...

Да, права си! На някои актьори вампири не им е необходим особено много грим. В Интервю с вампир май не бяха исползвали много... Просто на някои хора им тряя повече...
П.П- естествено, че няма нужда от обвинения. Надявам се, след като феновете на Здрач проверят коментарите, ще си дадат сметка, че съм права и повече никой няма да те обвинява... Все пак и аз имам стая, пълна с плакати на Здрач, комп пълен със снимки от филма, направени мои клипчета за Здрач и т.н. Но не реагирам толкова остро (а и да си призная има оригинални лафове, които мисля да използвам за неприятели, затва благодаря...хихихих...).
Айде здрачохолици по-спокойно...

Deli каза...

В първия ми комент съм написала Новолуние- объркала съм се. В Здрач се описва кожата на Лоран, иначе страницата и главата е вярна.

mely cullen каза...

Абе ти разбираш ли че всеки има ВКУС !! На теб кат не ти харесва .. ии ти ли ще кажеш дали Белла/Кристен е грозна ... и все е пак хората задължене ли са па да показват как се къпе ... нали е ФИЛМ !! Абее кат си проста и слушаш чалга ...

divata_airis каза...

Да, всеки има мнение. Аз съм казала своето. Така че престани да си придаваш фасони. Както всеки си има вкус, това е моя. Ако искаш да изразиш твоя - направи си блог и си пиши в него за феноменалния ти ВКУС! Не смятам, че точно моя блог е мястото.
И да...слушам чалга...То нали от блога ми БАШ такава музика долита...Сега кой е прост???

АнИчКа каза...

добре не си харесала филма еми защо пишеш за филма?.....Да наистина всеки има право на мнение но след като не го харесваш защо обращаш толкова внимание?.....Пък и като знаеш толкова много ти какво би ли го направила по-як ммм мисля че не хората са се постарали все пак време се иска да го заснемат т'ва си е моето мнение просто това е детинско

divata_airis каза...

И сега какво? Понеже не харесвам един филм не може да го коментирам, така ли? Кой е казал, че не може??? Къде пише, че не може да коментирам филм, който не харесвам?

Ако питаш мен въобще не бих правила филм! Книгите са достатъчни. Защото с филма се навъдиха още 100 хил. туифенчета (всъщност много повече), които дори идея си нямаха за какво става дума и разбраха за книгите от филма. Но това е Холивуд - много по-лесно е да вземеш една книга и да я филмираш отколкото да напишеш оригинален сценарий. Нищо чудно, че филмите по-книги много рядко стават за нещо.

Това може да е детинско. Но темата е на 5 месеца сигурно и някой хора продължават да се включват в нея. Надявах се цялата тая дискусия да приключи, но не...някой предпочитат да поддържат огъня и да ми казват какво да правя или не, дали съм проста или не, дали слушам чалга или не.

Сериозно! Не разбирам какво целите с коментарите си. Вече съм го казала - мнението ми, няма да промените, просто не ми налагайте своето.

АнИчКа каза...

много ясно че можеш да си казваш мнението но просто този начин е детински и нямам намерение да си налагам своето

divata_airis каза...

Окей, щом смяташ че е детински, здраве да е.

Това са лични страници все пак. Всеки може да си изразява мнението по тях, по какъвто си начин иска.
Изглежда това е моя. Нямам проблем с него.

Анонимен каза...

Еми на мен филма също не ми допадна особено, но ти някога да си чувала или виждала филм да е по-добър от книга. Може би се дължи на факта, че чрез книгата можеш да си представяш, мечтаеш, да изполваш малко от въображението си...
И моля те няма лошо да критикуваш, но намери време да обогатиш още малко речника си, за да обиждаш както трябва. Думи като насран,канафка и т.н. просто не са добро средство.

divata_airis каза...

Ами да ти кажа знам няколко филма, при които по ЧУДО филмът е по-добър от книгата (книгите са хубави, но филмът определено е по-добър) - Дяволът носи Прада (тая книга едва я изчетох), Звезден прах (супер много неща са променили във филма, да не говорим, че са въвели един напълно нов образ - на капитан Шекспир)...

Така че има и такива аномалии.
А това да си обогатя речника. Няма лошо. Само дето - има разлика между беден на обиди речник и човек, който просто не иска да бъде циничен повече от колкото трябва.
Предполагам аз съм вторият тип.

RoseRed каза...

Ми аз щото обичам и мен да плюят и ще взема да скоча с два крака в кюпа!

1. Съгласна съм с всичко написано, но за разлика от Айрис аз смятам, че не само филма, а и книгите са абсолютна боза....

Робърт Патинсон дори няма да си губя времето да го обсъждам на 1-во време само името му дори ми предизвиква рефлекса за повръщане. Освен всичко останало актрисата изиграла Бела е пълен бълвоч! Единственият от актьорския състав който си струва труда да изтърпиш тези близо 2ч бавно мъчение, на нечия режисьорска инквизиция е Питър.

2-ро Относно всичките истерични "фенски" коментари който дори не намерих нерви да изчета до край, защото започвах да повръщам още от първия ред... Като не ви изнася ревюто на момичето за к'во по дяволите го четете бе? Някой да ви е опрял пистолета в главата и да е казал чети? Най-лесното решение на проблема е горе дясно и има нарисуван Х като за бавно развиващи се... Не е кой знае каква философия нали? Всеки има право на мнение и не е длъжен да се съобразява с масовата истерия и да се влива в тълпата без собствен вкус която следва модата... Трябва да нападнете авторката за това, че е оплюла TWISHIT?

Слезте на земята слънчица или просто пораснете. Филма смърди! Актьорския състав е слаб, историята е куха, а съществата в тоя филм са всичко друго, но не и вампири или може би вампири, ама от приказка на Дисни. Grow up и се научете да уважавате чуждото мнение без значение дали ви харесва, защото никой не е длъжен да бъде като вас!

Айрис страхотно ревю, обещавам като излезе следващия филм да съм първата дето ще го прочете!

Анонимен каза...

Ами наистина филма можеше да се направи и по-добре, но не беше толкова ужасен, колкото се опитваш да го изкараш. Робърт наистина е грозен, но за актьорската му игра не мога да кажа нищо. Колкото до актьора в ролята на Джейкъб, за него мога да кажа само хубави неща. Хубав, играе добре и се вписва идеално в образа на Джейк. Всъщност в книгите се споменава, че има индианска жилка. Чела си между редовете.
Сега да обобщя: за мен ти си едно момиче, което има ужасно много време за губене,запълвано с писане на такива дивотии. Сигурно се мислиш за ужасно оригинална като изсипваш всичката тази помия, обаче не си. Не си толкова запозната със сюжета, колкото си мислиш. Ако беше, щеше да знаеш, че Джейк има индианска кръв.
Със здраве!

divata_airis каза...

Ах...Просто не разбирам защо винаги, ама винаги слагате и моя образ в цялата картинка. Аз съм си казала мнението за филма, а вие казвате една две думи за това мнение и почвате да предете истории за моята същност. Ама, естествено нали се знаем цял живот, познавате ме по-добре от майка ми.
Окей, ако аз имам много свободно време, което да убивам с писане...Ти изглежда го убиваш с четеното, на това писане. Говори много за теб. Да, не те познавам, но така и така и ти си позволяваш да определяш, че съм такава и онакава, защо не и аз. Изглежда справедливо.
И естествено тук се оказва, че знаеш и за какво мисля - била съм оригинална. Ъм, да ти кажа не. Никак. Аз съм си каквато съм. Но, ти естествено си наясно с моята персоналност по-добре от мен, нали цял живот сме прекарали рамо до рамо, а да и изглежда четеш мисли от километри, при това не много сполучливо.
Сега за сюжета...Не съм запозната, защото съм го забравила. Четох тия книги преди повече от година. Не помня елементарни подробности и при това защо да си затормозявам мозъка с подобни глупости какъв е бил Джейк. Мисълта ми бе, че ужасно много личи, че има перука. Ясно ми е че пише, че има някаква индианска жилка, ама чак пък толкова??? Бие малко на тия от каменната ера, дето не са знаели още как да си палят огън. Можеха да се постараят повече.
Та за финал ще кажа - Хора, не разбирам какво общо имам аз с тази тема от блога, освен че съм я писала естествено. Не,разбирам защо все ме намесвате и смятате, че ме познавате из основни. Ако сте толкова добри запишете Психология. Но едва ли ще ви отдава предвид, че нищо от досега написаното не отговоря на моя профайл. Като толкова искате да се заяждате защо не си намерите друго място? На бас, че някъде в огромното интернет пространство има достатъчно други хора, които да се окаже, че познавате по-добре от тях самите. Кой знае...може те да проявят разбиране...

lili каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

начи ти траа си супер хипер гига мега турбо ултра идиотка много тъпи неща си писала.. като не ти харесва си дръж мнението за себе си.. пък и като си толкова разочерована от филма защо си губиш времето да го коментираш..супер тъп човек си и кой ти дава право да обиждаш хората които го ОБОЖАВАТ този филв те каквото искат ше си правят ако искат и 100 пъти ще ходят да го гледат тебе тва кво те ебе..кой те дава право да коментираш останалите хора..филмеца си къртии..

divata_airis каза...

Леле, отново коментар относно интелекта ми. Мило! Естествено въобще не ми пука какво си написала, какво мислиш за мен и това колко е як "филмеца"
Пиша си мнението за филма, защото интернет е свободна зона и мога да си правя каквото си искам, да си изразявам мнението ми по каквито теми искам, това че на теб не ти харесва е друг въпрос, който се надявам да разрешиш в най-скоро време.

Deli каза...

Значиии... Пак ли започвате е МИШКИИИ... Оставете divata_airis намира ок? Тя си каза мнението момичето... престанете да се праите на ГОЛЕМИТЕЕ ФЕНОВЕ дето едва ли не ще "убият" за използваната носна кърпичка на Роб или тази на Кристен. ии понеже айрис не иска да пада на вашето ниво- е аз не съм така... ще си ви го кажа- живеете в няква измислена вселена- едно е да хересваш филм, друго е да се превъзнасяш- ее 1 ще ви кажа-мислите си уоу какво ли бих направил/а ако виде робърт/кристен- ее сиг ще се насерете от истерия... аа те ко ще направят- ще ви подминат къто пътен знак. Аз познавам Лина - впрочем момичето което толкоз нареждате наприса своя версия на Здрач ии е мн добра. А вие и срещу нея да бягате- няя я стигнете. Бтв lili добре че си истри супер тъпия комент, щото ако наистина си толкова голяма фенка, щеше да забележиш Стефани във филма. Линче продължавай нсе тава.
PS. И аз съм фен на Здрач, но в нормални граници. Осъзнайте се За Бога.

divata_airis каза...

Уолзззз...Дели отвръща на удъра. Хаха. Нямаше нужда. Остави ги...Ще дойде време ще осъзнаят за какво става дума. Просто не си заслужава да се разправяш тях.

Мерси все пак за защитата.
*хъгс*

XOXO каза...

Ами то си е твое мнение, ама не си мн права!!! Книгата е просто един модел! Не може режисьорът да ти напрай подробен визуален "преразказ"!!! Колкото до блясъка на Едуард, има си го!!! И както си предположила отначало - било е от качеството (единственото нещо, за което си можела да бъдеш права :Р)
Всички герои са добре подбрани (може да има някои несъвпадения - но те са в косите на хората, като Виктория и Джаспър). Всички са красиви и сцените са много яки. Може би книгата е по-заинтригуваща, но пък въобще всичко свързано със сагата (филми, книги...) трябва да е една ГОЛЯМА ПОХВАЛА!!!!

Unknown каза...

Моля ви да спрете да нападате хората, които си изказват мнението! Глупави спорове с глупави коментари на хипер фенове на бозичката "Здрач" или там както се казваше. Сега ще ви шокирам фенове с едно мое изказване: И филма и книгата са абсолютна простотия, боза, шитня и там каквото нещо се сетите! Айде нападайте, на мене естествено няма да ми пука, защото свободата на мисълта никой неможе да ти я отнеме! Айде пържете се сега, хванете се за правописа ми или за това от кое село в Афганистан съм! ЕВАЛА ЗА БЛОГА!!!!

Анонимен каза...

Абе като не ви харесва тоя филм просто не го гледайте... не го коментирайте. Ти каточели много разбираш как трябва да е гримиран за да изглежда като Едуард. И въобще не е проскубан ... ти да не си по-добре от него. Занапред си запазвай глупавото мнение за себе си.Много ме дразнят такива който пишат разни глупости и само обиждат просто ей така, за да си направят кеф. :@:@:@

divata_airis каза...

Еми гледай сега...като не ти харесва МОЕТО мнение в МОЯ блог - не го чети бе...глей аз как си взех поука и понеже не ми хареса филма не съм и гледала следващите - сега и ти си вземи поука и повече не чети личните мнения на хората щом не ти се харесват понеже не боготворят това подобие на филм и разплетената дамаджана, брояща се за коса на някой хора...

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik