събота, 25 септември 2010 г.

It's the only life you got so you gotta live it BIG TIME


Хей, хора!
Знам, отдавна не съм се вясвала, но трябваше да оправям дипломна си работа, да я защитавам и междувременно да оцелея...(за беда последно все пак се осъществи, очевидно след като пиша о.О)
 Та, може да ме поздравите вече съм бакалавър. Едно бреме по-малко!

Защитата мина учудващо добре, предвид факта, че черна котка мина пред таксито ми, на слизане си цапнах главата, минах през входа на университета, от който обикновено не ми върви и бях под риск да бъда ударена с кестен. Съвсем очаквано моята суеверна натура веднага предположи, че ще се провали повече отколкото някога си е представяла, а то какво стана?! Взех, че се представих по-добре отколкото изобщо си бях мислила. Рецензентката ми имаше няколко критики относно построяването на дипломната в съдържателен план и като цяло предложи на комисията да ми пишат "много добра" оценка (но нямала нищо против от по-висока оценка), докато човек от комисията възрази, че именно тази подредба му харесва повече и защо да не си остане така. Бе в заключение, когато ни помолиха да излезем от стаята, за да обсъдят оценките ни някак си дълбоко в мен вече си виках - тия ще ми пишат 6. Не за друго, ами така се оживиха всички, като дойде моята дипломна, мисля че дори моите въпроси бяха повече от тези на другите, да не говорим, че експозето на дипломната ми беше по-кратко и така не отегчих никого. (другите имах 3 страници експозе, което в началото слушах с особен насилствен интерес, след което изгубих нишката. Както не веднъж съм споделяла, хората слушат активно 15 минути, аз стигам до 3 или 5 и се отказвам)
Когато излязохме от стаята бях във възторг да открия, че бившия ми колега Сашо, приятелката му и брата на приятелката му чакат пред катедрата за нещо (о.О), не мен всеки случай, защото ако знаеха, че съм в онази стая, то на мига вероятно биха избягали. Но не знаеха, което стана причина да слушат в рамките на 10 минути бръщолевенията ми на тема футбол (те почти не казаха и дума, защото аз бях заета да се възмущавам и негодувам спрямо последния кръг /по това време беше 4, сега се върти 6/ на Бундеслигата). Та така, когато ни извикаха да си разберем оценките почти не ми се влизаше, нали се сещате...имам си публика, говоря повече от другите и те само кимат утвърдително в знак, че симулират внимание и интерес...та, това е любимата ми естествено състояние. Но какво да се прави...трябваше да си разбера оценката. Моята я съобщиха първа *smirk*. 
 После когато излязохме естествено аз продължих да говоря за футбол (моите познати не се вълнуват особено и единствения човек, с когото мога да говоря за това е Кас (дори когато съм си вкъщи баща ми, който е бивш футболист и запален маниак от много години насам ме моли да млъкна), но напоследък тя е толкова активна, че и плюшения ми заек мога да го използвам за слушател със същия успех, да не говорим че същия заек е изгледал повече мачове от нея - потвърждавам, заверявам и бия печат на това.), така че да си намеря слушател си е постижение, а да го изцедя до последно с информацията, която държа в главата ми задължение. Нямаше как просто. Та така от дума на дума стана ясно, че в Tumblr, по чудо съм попаднала на друга българска, която смята германския национален отбор за ЕПИК и ето как се заговорихме с нея. Тя каза, че имала черния екип на отбора и понеже той ме радва повече от белия, който имам веднага почнах да разпитвам за него. Каза, че си го купила от Варна, а нали знаем къде е Варна и просто как да не отидем до там да си го купим (ние - аз и заека?!). Та ето защо почнах да разпитвам Сашо дали има екипи, къде...и тем подобни. Той заяви, прекалено убедено, ако питате мен, че има всякакви (нямаше!) и с това тотално затвърди решението ми да се метна близкото бъдеще до родния му град. Така обаче се случи, че на брата на съквартирантката ми се роди бебче (сладурче тотално, да е живо и здраво!) и те щяха да ходят да го видят в Четвъртък, та ето как аз се набутах между шамарите най-нагло. Та така цял Четвъртък обикалях пазарите във Варна в търсене на екипи (като преди това чаках един час пред МакДрайв да дойде предполагаемия ми "гид" - слънчасах, едната ми ръка почерня и си опекох едното бедро - инвентаризация на щетите). Накрая си намерих екип на Байерн на Лам (сега да споменавам ли, че исках на Басти?! Заекът ми ще го потвърди!).
Всъщност намерих на Тони (предполагам Лука Тони - даже не знам дали още играе за отбора, но със сигурност от началото на Бундеслигата този сезон не е влизал) и Рибери, който го зова ПроституткоМен - супер герой от ново поколение, който си пада по непълнолетни проститутки. Нямам против него, в смисъл, че дразни ме някак, но не го мразя или да го ненавиждам (нещо като Тони Кроос, който ме нерви до немай къде, но нямам нищо против да вкарва голове в противниковата врата). Бая помощ на отбора е. Е, вече не...поне не за четири седмици. На последния мач се контузи жестоко. И кажете ми вие как ще бием  Майнц днес??? А??? Не ми е ясно. Майнц нямат една загуба от началото на сезона, първи във временното класиране са, а ние точно почнахме да се надигаме леко от прахта (осмо място, страшно надигане).
 Файда...тия ще ни хакнат. Но както и да е. Поне Борусия радва напоследък. Да не говорим за Матс Хюмелс...мммм.
Но да се върна на екипите. Та както може да предположите не исках тези екипи и питах дали имат още. Решиха да ми покажат детските *чувства се скъпа и специална*, които между другото са ми тамън о.О и се оказа, че има на Клозе (бъдещия баща на близнаците ми) и на Лам (съзодийник - няма такава дума!). Вероятно щях да взема на Клозе, но беше стар екип, а на Лам е тазгодишния. Може да си направите сметката кой точно взех. Лам естествено. Обаче този магазин беше много гаден - навсякъде се обръщаш и неща на Байерн. На ръба бях да си купя часовник, след което го опуснах, той за щастие не се счупи, и аз се отказах. Добре че не живея там, че иначе всеки месец щях да посещавам този магазин докато не изкупя всичко на Байерн от него. Щях да знам имената на момичетата и вече като ме видеха дори по улицата да минавам щяха да ми подвикват с думите "Имаме нови неща на Байерн", а когато нямам пари вероятно ще се правя че не ги чувам.
Та какво друго ново около мен? Ами като изключим това с дипломната работа се появи и идеята за магистратура. Значи преди пет дни защитих дипломна и оттогава имам чувството че са минали пет месеца. Всеки ден (без 22) бях в университета, само разпитвам хората, досаждам им и вече не знам какво да правя. Едни викат едно, други друго. И аз се побърквам. Вече идея си нямам за какво иде реч. По последни хрумвания метнах око на "Лигвистика и превод", но само като ми казаха 5 изпита по Съвременен Английски и почнах да преглъщам тежко. И нещо почнах да мятам око на ЕРАЗЪМ и направо свят ми се не ще. Що си нямаме някой който да казва - това е правилния избор, избере него. Леле, колко по-лесно щеше да е. Но, да ако не сте разбрали мразя да избирам.
 Тая седмица на 29, 30 и 1 октомври има лекции по История на английската литература на 19 и 20 век и вероятно ще ида да видя за какво става дума - тоест да се стресирам още повече. Но ще пропусна датата 1, защото чудния ми град има панаир този уикенд и се надявам да успея да се прибера. Миналата година се скарах с майка ми и така и не си дойдох. Сега съм зажадняла за циганията по сергиите, бива ли така? Белият мангал в мен си иска своето! Трябва да му го дадем, нали така?! Да видим какво мисли по въпроса Сан Икер...
 Та, май това е всичко от мен. Очаквам мачовете от Бундеслигата, които почват след по-малко от час и половина и този на Аякс, който е отвечер. Сега шок и ужас, нали? Аякс?! Холандия? Не Германия?! Не, не съм се побъркала. След мача между Маншафта и Белгия Кас забеляза едно чудесно същество от противниковия отбор и ето как се зарибихме по него (някой хора повече от други и не, не става дума за мен)
и така сега ще гледаме мачове на Аякс само заради г-н Ян Фертонген. За пореден път - не е лесно да си луд.
 О, да...докато чаках да дойде време за защитата на дипломната работа се прибрах на село, където моето аверче и съсед Вальо за щастие също се бе прибрал. Та за четири дни ме зариби по два нови сериала. Всяка вечер гледахме някой и междувременно почти направих гиф мууд тема на Маншафта за Лдж. Та, на Вальо трябва да благодаря, че сега ужасно ме кефят момчетата от Big Time Rush - визия, глас, чувство за хумор - невероятни са.

Така ли е, момчета? 

И най-главно Джеймс? 

А Кендъл?
Значи всичко е под контрол!
И май с това ще завърша. Имам един пикспам да правя от последните ми пътувания до Шумен и престоя на село, но ще видя кога ще стане.

Поздрави народе и наслука!


8 коментара:

Аз и никой друг каза...

Честито за бакалавърската степен! Почти нищо друго не разбрах.

divata_airis каза...

Как бе не разбра ли че имам и нов епик? И че гледам ново шоу? И че в Луковит ще има панаир?
Тия неща мисля, че бяха по-ясни. Кажи речи това беше най-малко футболния пост.

Мерси много!!!

eli4ka95 каза...

ЗНАМ! ТИ СИ УНИКАЛНА БЕ ЧОВЕК. ТИ СИ МАШИНАААА(както казват някои). А да ти е ЧЕСТИТООО!!! Оле, едвам си сдържам емоциите. Аз пък разбрах сичко от поста. Май е шото ти чета Туитъра. Хахахххх. Кхъм...еми...кво друго да ти кажа...АБЕ МНОГО Е ЯКОООО!!! Че си бакалавър де. За манията ти...ми може и тва да е яко, знам ли. Ооо и с готовност ще изслушвам сичко за футбола ако дойдеш тука. Тамън и аз съм разбрала нещо от футбол. Кхъм. Просто съм толко зарадвана, че си бакалавър, че няма докъде. Направо ми направи деня. Абе аз май няма да мога да измисля някой по смислен комент... Дай да спирам.

divata_airis каза...

Хах. Направо от поста ти струи толкова много ентусиазираност, че не е истина. Хаха. Чак мене надъха.
Сериозно, разбра всичко?! Браво! Аз тоя път нарочно не писах толкова за футбол. В смисъл, че е неизбежно да има още инфо за футбол и германци, но все пак...И как така вече поназнайваш нещо за футбол? Как се случи?!
Коментът е страхотен!

Аз и никой друг каза...

Убий ме с камъни, защото не съм разбрала поста ти.

divata_airis каза...

Не знам. Ти ми кажи. Сигурно аз не съм го обяснила добре?!
Ако кажеш кое не си разбрала ще обясня отново.
(скоро пускала ли си нещо в твоя, че на нюз фийда ми нищо няма =/)

eli4ka95 каза...

Еми че аз сичките ти постове си ги схващам. Ти нали си пишеше по Туитъра там некви неща. Знам вече от твойта мания повечето имена на любимците ти от Германския отбор. Даже чух и песента Лу-Лу-Лукас Подолски. После в рикомендед фор ю се ми излизаше. хахахххх. Хм...не знам какво толко сложно има, че да не го схващам *гледа затъпяващо*

divata_airis каза...

Леле, Ели, написала си си домашното. Браво. Хахаха. Така става като някой твой приятел чалне и се зариби по нова мания. Хахаха

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik