вторник, 13 юли 2010 г.

EPICNESS all over the field!

 Заб. Заглавието на поста няма нищо общо с Испания.

И ето как Световното свърши. Какво да кажа? Имайки предвид, че съм гледала от него общо 6 мача - 5 от които на Германия (и сега ме е налегнала такава носталгия, че смятам да гледам мачовете и в групата, които пропуснах, защото бях заета да живея нещо наречено "живот"...lame!). Еми така де...за какво да гледам всички мачове, когато ме интересуваха само два отбора на това Световно и каква ирония първият мач, който гледах беше точно между тях двата - Германия и Англия. Чувствам се тъпо, че пропуснах предишните мачове, но истината е, че точно в момента хич не съжалявам понеже и без това ми е достатъчно пусто без момчетата. Супер ми е странно, че свикнах толкова много с тях. Прегледала съм към 100 пикспама за отбора и толкова още други неща свързани с Маншафта, че просто в момента съм много яко адиктната и на този етап няма мърдане. Сега, когато няма да ги гледаме за още доста време (кога са клалификациите за Евро 2012? Май са другата година, защото нали тогава е България-Англия. А, познайте за кой отбор съм? По-добрия естествено!) ми е едно такова празно и пусто. За последен път се чувствах така на края на първи сезон на "Изгубени". Въртях се из цялата къща и се чудех какво да правя, докато сърцето ми бумкаше лудо. Все едно една ера бе приключила. И сега е нещо такова. Така съм и с някоя хубава книга. По този начин поне знам, че нещо действително е било хубаво. =)


Както и да е. Дали да не кажа някоя дума за световния шапион Испания? Ъм - не, не мисля. Финалният мач беше скучен, борех да стоя будна, драмейшъна с картоните прерасна в тотално отегчение. Единственото хубаво нещо, което се случи...или по-добре да кажа интересно нещо, което се случи беше ниджа ритника, който получи Ксаби Алонсо (защо коментатора му викаш Чаби? Сериозно??? Той от улица "Сезам" ли беше щот да си кажем с това име със сигурност щеше да си намери мястото там. В крайна сметка името му се пише на английски като Xabi и всеки знае, че Х се чете като "Кс". Дори Хаби бих го приела по-добре. Но Чаби?). В смисъл, че Ксави е един от футболистите на Ла Фурия, които харесвам и наистина бе бая яко изритан, но истина е, че това бе едно от най-интересните неща там. Не казвам, че Испания не трябваше да печели, но не разбирам защо все казват, че тя едва ли не е ликвидирала всички останали отбори. Чакай малко! Откога с по един гол в продълженията е ликвидиране? Все пак Икер Касиляс плачещ от щастие - PRICELESS и после как разцелува тая мръфла приятелката му. Забавно беше. Знаете ли какво щеше да е по-забавно...Ако тая не беше в кадъра. Само казвам...Някак не ме кефи. Има една-две добри снимки, но като цяло ме нерви. (може и да се дължи на факта, че е с Кас...нищо не казвам!)
Като цяло мача за третото място ми се видя доста по-вълнуващ (в чест на него си правих този лак от снимката горе със знамето на Германия. Идеята бе да е на всички пръсти, но се оказа доста трудоемка задача и направих само единият пръст). Едно на ръка, че играеше моя отбор, друго че когато резултата стана 2:1 за Уругвай свят ми се не щеше. Но естествено момчета не ме разочароваха. Вярвах в тях. И евала им правя. След мача с Испания са предупредили, че когато се прибират изобщо не искат някакво шумно посрещане дори да завършат трети. В смисъл, че те осъзнават много добре, че можеха да се върнат с нещо повече от медали за третото място и не смятат, че това има нужда от някакви шумни празненства. Харесва ми, че не са самодоволни някакви. Предполагам компенсират с прегръдки. Кълна се тия хора обичат да се прегръщат, да се качват един върху друг (как звучи само?!) и какво ли още не. Но това с прегръдките е факт. Не съм виждала друг отбор да се прегръща толкова много след вкарване на гол. Кефи ме и това, че са все млади и вечно се бъзикат един с друг. Особено на тренировки. Също така ми харесва Марко Марин, който е глъм та дрънка и е тотална шматка, ако не се лъжа един мач няма на това световно...или най-много да е един, но май няма...Холгер Будщубер има, но не и Марко...Скъсват го от бъзици тоя човек по форумите.
Трябва да благодаря на това световно. Показа ми, че все още не съм загубила манията си по футбола, просто е дремела някъде дълбоко в мен. Сега за каквото и да ме попиташ неминуемо ще обърна темата към Маншафта. Какви са шемети, какви са странни в това с прегръдките...естествено тоталните бромански от рода на Щвайнщарски, Мюлщубер и прочие. Ужасно задружни са, ужасно забавни са и...как може Томас да е женен? Сериозно бе, мой човек?! Ти си на почти 21 години...как така се ожени??? И най-гадното е, че жена му е ужасно сладка...гъррр. Полди пък имал бебе на две годинки - Луис. И тука шок и ужас. Може би ако следях какво се случва щях да знам, но не...Ениуей! Друго нещо, за което трябва да благодаря на Световното е Басти без тениска. С Кас сме на мнение, че това трябва да бъде обявено за естественото му състояние и той никога повече да не облича тениската си отново, така и така все гледа да я свали (не че имаме нещо против). Няма да забравя как в първия момент си виках : А, Бастиан Швайнщайгер не е готин...не ме кефи. Следва...не е лош...сниман от далеч. Продължава с:  Сега като гледам и отблизо сниман става...само да не е много близо. Приключва с: "Басти! Швайни! Басти! Швайни... Хер Швайнщайгер" и така...супер яко се зарибяваш. Е, поне аз и Кас. Просто има някаква аура около тоя човек, която просто не ти позволява да не му се възхищаваш. Той е не просто EPIC на терена,

той е EPIC и извън него:

Дори, когато губи...

Както и да е. Ще ми се да кажа, че имам какво друго да споделя освен тази ми мания, но не...нямам. Тя напълно ме владее, аз съм в чудна кондиция (глупости: боли ме главата и очите от толкова прегледани пикспамове на Маншафта) и "казано честно всичко ми е наред"...освен очевидно.
Истината е, че ако сега продължа да пиша...нещата няма да са по-различни. Ще продължа да пиша за същото, както досега...Простете ми, човек с очевидно sick addiction съм. Сега дори почнах да тегля първия мач от групата на Германия и с Кас се готвим да го зяпаме. Проблем? Не, не мисля, че имам проблем.
Сега нямам търпение да дойде август, когато почва първенството в Германия и нека да благодарим на някакво провидение, че по-голяма част от момчетата са концентрирани в един отбор - Байерн Мюнхен. Естествено като се познавам дотогава има голям шанс цялата тая мания да е отшумяла, но знае ли човек...или в случая аз?!
Дотогава...мания:

За протокола: Басти Хер Швайнщайгер одобрява този пост!

- Линhttp://i41.photobucket.com/albums/e256/sellit4u/Tiny%20Animations/star.gif
П.П. Ако поста звучи нелогично...така и трябва!

2 коментара:

BleedingDust каза...

Кас одобрява този пост също! Няма да обяснявам колко ненормално те мразя, че ме зариби и колко по-ненормално те обичам, че заради теб видях Басти! (И Полди, Холги, Принца, Марко, Янсен (с якото тату!)...) Не, сериозно, не е честно целия проклет отбор да е толкова готин! Особено Хер Швайнщайгер... няма човек който да ме кефи по толкова извратено як начин, сериозно! Тотали нот май тайп и тотали соууу инто хим! Хах, дебилското е че го харесах от онова още по-дебилско анимационно клипче XD
Ох, както и да е, не мога да напиша свестен комент, просто мнооого ме зарадва поста ти... и споделям маниата ти напълно! Нека само гътнем тъпата Сара... Бруно ще ни помогне!
Хайл Хер Швайнщайгер!

divata_airis каза...

ОМГ, моята вманиачасала се половинка в това ми начинание коментира! И как иначе...Хер Швайнщайгер не може да остане без коментар.
Тоя човек е невероятен. Всъщност всички от немския отбор са,...но той...леле ТОЙ! Не знам какво ни прави на нас двете, но определено действа. Искам да ме носи на дур-конче как но съм искала друго същество от мъжки пол да го направи (е, освен Мюлер, първо него исках, но онзи аватар с Томас яхнал Басти...искам да видя за какво е целия шум)
Тия пичове квито са гушави прегръщаш единият и другите идват след него. Харт дем сооооу мъч!
Това е една от маниите, които за нищо на света не искам да ме напускат. Стой с мен манийке, не ме предавай.

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik