сряда, 3 февруари 2010 г.

Cause I just set them up....

just set them up, 
just set them up 
to knock them down
 3oh!3 feat Katy Perry - Starstrukk

Взех го! Взех го! ВЗЕХ ГО!!!
И добре, спирам. Но сериозно толкова съм щастлива, че си взех и този изпит при това с една неочаквано добра оценка - значи си е струвало всичко, през което съм миналата - да не говорим, че точно снощи съвсем бях пернала и беше нещо от рода на "А, честито - истерия!" Трябваше да смятам някакви времеви отрязъци от програмното време на проектното ми радио (което ми беше курсовата работа) и мъка и изтезание. Не се получаваха сметките - аз откачах...Бе идилия от всякъде. Добре, че беше Катя да ги сметне и аз самата, за да затвърдя за пореден път пред себе си защо не уча Математика. (Но това не променя факта, че съм учила Счетоводство о.О). Та, да взех го. И съм доволна. Сега остава само да се вестна в Събота, за да си разбера оценката по другият изпит и това беше всичко от проклетата сесия. (но не и от дипломната работа, която предстои да правя!)


Друго хубаво нещо от този ден - превели са европейски стипендии, което е много добра новина. Още нещо - има "Изгубени". Не съм ли споменава колко съм зарибена по него? И никой да не започва с това, че има прекалено много въпроси и почти никакви отговори. Аз си харесвам сериала и това е. Няма нищо, че те избиха всички дето обичах - Бун, Чарли, бяха на ръба да теглят куршума на Дез и тогава вече аз щях да тегля нещо на сценаристите. Но сега в последният сезон ще ги върнат. Йей! В момента между другото свалям двучасовия епизод от 6 сезон и вече тръпна да го гледам. Толкова сериали следя, но този е един от малкото, който може да ми задържи вниманието от началото до края на епизода си. "Доктор Кой" е другият.
И сега най-тържествено да заявя. Снощи в цялата си паника+истерия+параноя, които на талази се извираха от се моа аз дадох едно обещание, което смятам да изпълня: Ако изкарам хубава оценка на изпита (а 6 е доста хубава, ако питате мен) ще напиша нова глава на Алтерна до края на февруари + ще прочета за три дена книгата, която съм си взела от местната библиотека "Франи и Зуи" на Селинджър. Та, мисълта ми беше - работа ме чака. Аз за разлика от някой хора изпълнявам обещанията си, не ги възприемам напълно буквално и не си намирам оправдания от рода на "аз технически не съм нарушил обещанието..." (защото по тая логика аз мога да кажа:  аз технически не те убих, само те намушках и те оставих да кървиш до смърт). Обещанието си е обещание - ако искаш да го заобиколиш винаги ще си намериш оправдание.
Да ви се похваля - трети ден вече не съм влизала в скайп въобще. Та ако някой има туитър да го дава, че предимно там си чатя с някого (на този етап супер Ели, която много си обичкам *гуш*). Написах това, за да стане ясно, защо (ако по чудо сте се сетили за мен ) ме няма в скайп. Едно на ръка, че сам се ъпдейтна до новата версия, която ме нерви, друго че като го включа Чарли изпада в потрес и меланхолия. Така че...благодаря, но не, благодаря!
Този месец се оказа, че от двата ми читателски клуба трябва да чета:
От клуба с Ребека: 
- "Тръпка" на Маги Стийвотър (почнах я и ужасно ме нерви. Напомня ми Туайлайт, но в доста кофти вариант и главните герои са се обединили в това да ме отегчават. Както казах на Сузито оная вечер: "Ела да ти чета за оная тъпата и оня смотания" Мое мнение!)
- "Последна песен" на Никълъс Спарск (Днес си я купих. Вече са заснели филм по нея с участието на Майли Сайръс. Така де Ник по начало е написал книгата заради нея)
От клуба на Goodreads:
- "Дракула" на Брам Стокър (Вече я имам. Но...НО! Книгата е остава в Луковит, така че чак като се прибера ще и обърна внимание, до тогава ще чета от другите и без това тук имам още поне 5 купени и не почвани)
И сега естествено трябва да добавя и книжката на Селинджър. И без това един от любимите ми цитати е от там /при това още преди да я прочета о.О/
Та това беше от мен. Взех си изпита, мога да дишам що годе нормално вече, чакам все още "Изгубени" да се свали (Аре бе, по-живо!!!), на този етап сложих вето на Скайп и си оставам същата куха лейка, каквато винаги съм била.

Поздрави!
Лин
Настроение :
> > > > > > > > ( )

П.П. Докато редактирах първоначално написаното сериалът се свали. *изчезва да гледа*

8 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления за изпита. Не съм се съмнявала в теб (колкото и хич да не те познавам - виждаш ми се упорита).
Сериалите... Предлагам да не пиша неща, от които си нямам идея. В това отношение ти завиждам. Имаш постоянството да изтърпиш поредната серия от еди-кой-си сериал. Адмирации, за което.
Стискам сесията да приключи без да усетиш. Петя

divata_airis каза...

Мерси, Пете!
Да, не усетих кога свърши, най-лошото е че свърши на най-интересното. Тия от "Изгубени" много обичат да правят така. Както и да е.
Еми имаше малко катаклизми напоследък покрай изпитите, но не със самите изпити. Просто забелязвам как някой неща просто почват да се пропукват.
Между другото гледах "Принцесата и жабока" не беше лош. Но някак не ме плени особено. Може би защото го гледахме с братовчедката онлайн и първата вечер спряхме, втората го гледахме, сетне самия филм се бъгна и трябваше на ново да го пускам да зареди само, за да видя края. Така че го отдавам на това. =)

Живеещата в мечтите... каза...

Поздравления за изпита! Не се и съмнявам, че шефа си е харесал нещо за радиото :)
Да премина по същество - "ОМГ! Алтерна. Февруари. Сериозно?! ААААААаааАааа..." Мда, откачих. Тотално вече. Това ще да е най-хубава новина от месеци наред, ако не и първата за годината!

divata_airis каза...

Хехе. И Ели реагира така още като го обещах най-тържествено. Хахаха.
Ще се постарая да Ви зарадвам.
Бтв ти били се включила в едно "предизвикателство" към самата мен. Смятам да пусна в другия блог доброволното ми "изправяне на разтрел", разбирай: давам ви шанс да събере който и да е от моите герои, които съм създала досега с някой от другите (от което и мое чудо да са), също с някой герой от филм, сериал или книга. Както и да изберете няколко теми, които накрая смятам да разбъркам и да избера произволно. Та, в заключение ще напиша "драбъл", даже няколко с героите, които сте избрали. Как ти звучи?
Ели вече се нави. Мисля, че и ти няма да откажеш, но знае ли човек. Двама души пак е нещо =)

Живеещата в мечтите... каза...

Сивото ми в-во е в малко количество. Та значи трябва да си събера герои + от филми и сериали, книги и да напиша тема. Примерно да е някаква ситуация, която да дойзмислиш после ти и да го сътвориш?! Не знам до каква степен съм на прав път, ама...
Иначе съм навита.

divata_airis каза...

Значи довечера ще пусна темата в писателския блог. Ще се опитам да е обяснено като хората.
Единственото, което ти трябва да дадеш е двойка (един мой герой с друг мой герой (от същия разказ или не) или мой герой с някой вече съществуващ от филм, сериал или книга. И другото което трябва да направиш е да напишеш няколко теми, които да мога да си разджуркам по-късно.
Пример:
Ти избираш: Лийланд (Алтерна Лайф) с Джейкъб Блек (Туайлайт)
Теми (може и не задължително свързани с тази двойка, защото нали ще ги разбърка, за да стане по-интересно): Дивото зове (това няма да се заглавията, а само темата, която ще е поставена в драбъла); Just one little bite/Просто едно малко ухапване... и прочие.
Все пак ще има един драбъл точно с двойката, която човекът си е избрал+темата, но според мен с бъркането ще стане по-интересно. Но ще видим. Още не съм го обмислила, както предполагам е очевидно.
Довечера ще има пост в писателския...Може да поспамим (ще има пост, ако не ме ядосат някой хора и не ме отчаят напълно от живота)

Анонимен каза...

Леле,Лин,отдавна не бях влизала в блога/а нали бях един всеуважаван стокър.../ама като видях това "взех го." и си викам "да не си е купила някоя книга?",но като разбрах,че е изпита,много се зарадвах.браво на момичето.Винаги съм го казвала,макар че аз самата не вярвам в него,но гласи,че никога нищо,по което си се бъхтел не остава невъзнаградено.Никога не е напразно.
Колкото до сериала Изгубени,аз спрях да го гледам,защото откакто убиха Чарли...се отчаях,а и почна да ми става прихарско,защото аз съм още дете,на 13,но дете,с тия звуци и съдържанието дет са на ЛОст и то в 11 и 30,ми сърчицето не ми го понасяше,а и....трябваше да гоня първа смяна ииии...и мен самата ме гонеха от стаята,така че...Иначе четем едни и същи книги,така се е случило,е без Дракула,Тръпка смятам да си я купувам,ама тряя да си вдигна задника първо за целта,а това ми се струва малко ненужно усилие :д . Между другото браво за музиката,страхотен избор на музика и се радвам,че ще възнамериш да пишеш към алтерна нещо ново.Таралин ми липсва,особено като я разпознах на снимката.БТу трябва да прочетеш Последната песен,много хубава книга,първата която чета на Никълъс Спаркс,за което много съжалявам,трябваше д аъсм го направила по-скоро,наистина много добър автор.Историята в Последната песен е супер яката,не знаех,че я е написал за Майли,макар че когато чета за Рони,главната героиня,вече не мога да изкореня образа на Майли,обаче Уил като образ ми е празен...Абе Лин,понеже ти си чела бая книги,тебе да питам май е най-правилно,Троя чела ли си и какво изобщо ще ми кажеш за книгата,събуди ми интереса.Бту нещо или наистина ослепявам,или май таз година ми липсва поста за Ню Моон?

divata_airis каза...

Ами, Габи (Габи си нали? Щото не пише, но просто си те познавам. Не бъркам надявам се!), няма пост за Ню Муун, защото кака ти Полсолина още не го е гледала. Смятай колко не ми ще да зяпам. Трилър тотален.
Ами на мен "Тръпка" не ми допада, да ти кажа. На 85 стр. и само се нервя. А, "Последна песен" ще я видим.
Бтв няма такава книга "Троя". Говориш за "Илиада" на Омир. В нея се говори за Троянската война. Ами по начало на мен това чудо ми беше посно, но след "Троя" филмът определено ми попадна повече и не съжалявах, че съм го чела, пък било то и съкратената версия. Струва си да го прочетеш само заради Ахил (не харесвам Брат Пит, ама добре изигра ролята)и Брезеида. Те са доста интересна двойка. Малко суховато и нервещо, но по-добре го прочети.

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik