събота, 5 септември 2009 г.

The voices in my head...

Tell me they know best!
Got me on the edge,
they're pushin', pushin',
they're pushin'
~ Zac Efron - Scream


Знам, знам...липсвам в големи количества напоследък, ама пак бъдете доволни, ако пишех всеки ден щяхте да четете (всъщност вече щяхте да сте се отказали да четете каквото и да било от мен) само за новата ми мания "Мерлин". Мисля, че вече задръстих LiveJournal-а ми с подобно инфо, но добрата новина е, че не съм сама (кога ли съм била?).
Да се похваля изгледах "Крал Артур" с Кийра Найтли. Хваля се, защото е голямо начинание, предвид това че филма беше толкова скучен и на няколко тъпи щях да заспя...Накрая (както при всяка сапунка, която ме нерви) просто се молех да ги избият всичките, че да свърши. Мисълта ми е, че пичове, харесвам Кийра, ама тоя филм...Божке...Не знам как го изгледах. А, да...с доста паузирания, защото иначе щях да се метна от нейде (терасата вероятно).

Гледах режисьорската версия или нещо от сорта, та не знам тя пълната ли е или не е...Бе във всеки случай ми предизвика остра психоза и силно желание да си тегля ножа...Ужас, трилър и други производни! Но, аз съм войн...Изгледах го! Сега се готвя да гледам филмът "Мерлин" от 1998г. Да, знам...шантаво е, че не съм го гледала, ама какво да се прави...Не е лесно да си шматка. Та сега смятам да го направя. Доста пъти съм го олучвала по телевизията, ама не знам защо само докато видя, че го дават и се отричам от всичко свято и намирам нещо друго за правене. Факт! Но сега ще го гледам! И предполагам няма да изненадам никого като кажа, че "Мъглите на Авалон" също е в списъка с неща, които трябва да гледам...в случая отново. Между другото съм повече от доволна да заявя, че си намерих книгата на български в Шуменската библиотека. И смятам да прочета поне първа част. Но естествено не мога да не скрия възмущението си от скапания превод...Как може да преведеш името на Ланселот като - Лансалет и на Гуенивиър като Гуенхвифар...Къв фар кви десет лева бе??? Тия изглежда не са запознати с историята...Дори и през 1997г. (от когато е превода) са правили елементарни грешки. В смисъл, че не може човек да не е чувал за тези имена и е супер тъпо да сгрешиш изписването им. Кой знае като я почна колко още ще намеря. Но да не се оплаквам много, много...Нали все пак си намерих първият том (включващ първа и втора книга от поредицата), трябва да съм благодарна. (и да измисля как да намеря втори!)
Та тази събота и неделя съм решила да си направя маратон на първия сезон на сериала и да си извадя всички любими части и цитати на яве както и да направя повече скрийншотове...Стискайте палци да успея.
И сега съжалявам, че трябва да ви направя съпричастни, а вероятно и вие ще съжалявате секунда по-късно, но:



Знаеш, че си обсебен от "Merlin" когато:

# Това единственото нещо, за което мислиш (През по-голяма част от времето!)
# Това е единственото нещо, за което говориш ( В големи дози...Де, да имаше и някой да ме слуша!)
# Не зависимо за какво става дума, всяко твое изречение завършва с "И това ми напомня за онзи път, когато Мерлин, Моргана, Артур, Колин, Кейти, Брадли...(Ъм, да, другите актьори не са толкова облагодетелствани като тези, ето защо липсват!)

#
Наистина можеш да говориш за това цяла вечност (Мисля, че това вече стана ясно!)
# Вече си изгледал всички клипчета включващи Моргана/Мерлин (любимото ми ОТП) в YouTube и си на път да направиш същото с Моргана/Артур (второто ми по любимост ОТП) (Добре де, признавам...Продължавам да гледам някой от клипчета на Моргана/Мерлин отново и отново...Добри са!).
# Гледаш "Merlin (BBC) DVD Extra - Colin & Bradley's DVD Diary" вече доста пъти и дори имаш това клипче свалено на компютъра си и продължаваш да го гледаш. (Е, вече не чак толкова често...Сега гледам други клипчета от шоуто, които си свалих.)
# Все още смяташ, че "Je suis LOSER" е смешно. (Ама то е!)
# Харесваш акцента на Колин, въпреки че в повечето случаи не разбираш какво дяволите да го вземат точно казва. (Ама той е такава душичка!)
# Харесваш и акцента на Брадли. (Е, това е очевидно. Поне го разбирам какви ги говори.)
# Ще ти се да убиеш Колин, защото не харесва червенокоси хора, когато ти вече си червенокоса. (Damn you, Colin! Сега ми се ще да съм кестенява отново *ама няма да стана*)
# Завиждаш на красотата на Кейти (Пич, тя е много красива!)
# Сънищата ти са най-вече относно сериала и героите в него. ( Това бяха четири вечери подред...Шантаво е!)
# Искаш да знаеш повече относно легендата за Артур (Бе да си кажем знам доста в сравнение с другите хора!)
# Ще ти се да правиш графики, много графики относно шоуто (Ето и доказателството! )
# Започваш да гледаш филми свързани с легендата за Артур, просто защото трябва да знаеш повече. (Или поне да видя различните гледни точки. Любопитна съм!)
# Искаш да четеш книги относно това. (като "Мъглите на Авалон" И ще го направя, най-малкото ще опитам)
# Искаш да гледаш първи сезон отново! (О, тоя уикенд нямам мърдане!)
# Търсиш като луд за фенфикшъни с любимите ти ОТП-та (И дяволите да го вземат, няма абсолютно никакви.)
# Търсиш като луд за анимирани гиф-чета с любимите ти сцени. (О, и си намерих!)
#
На път си да направиш (ако все още не си) целият си LJ/Блог профил изпълнен с Мерлин - тема за настроението, лого, юзер информация (Човече, много малко ми трябва да си сменя темата...но ще бъда силна...няма да се поддам. )
# Доста от юзър картинките ти в LJ са свързани с "Merlin" (Бих казала недостатъчно, но щом казваш...)
# Какво ще кажеш относно бегграунда на твоя туитър? ( Моят? Добре си е...Наистина. Моргана/Мерлин от където и да го погледнеш...)
# А декстоп-а ти? (Повтарям се, но...Моргана/Мерлин?)

И като за финал...
# Хората не разбират и дума от този пост (защото не са зависими като теб) и определено смятат, че в основната си част си напълно луда!
(Хей, може и да съм...Пука ли ви? )

Та, това е от мен и поредната ми мания. Очите ме болят от правене на графики и кибичене в LJ, а да не говорим че главата ми заплашва да се пръсне, защото за пореден път супер якото ми безсъние се завърна и до 2 и половина през нощта (че и повече) съм кукуряк и въобще не ми се спи, а към 10 и нещо сутринта прекрасният ни съсед (който много скоро ще умре) ме буди я с Емануела и Крум, я с "Тупалка" (ооо, как ще го натупам аз него!) Бе, забава откъдето и да го погледнеш.
Е, толкова от този пост...Аз отивам да се отдам на манията ми и маратона, който си готвя и за който смятам, че ще бъде провален от някого (най-вероятно мен самата).

Peace out!

4 коментара:

Анонимен каза...

Eбаси съседа имаш Хд,между другото от няколко месеца следя блога и,абе човече,тая мания излиза извън контрол,другите са нищо и никакви в сравнение с тази...малеей!Нямам какво много да напиша,все пак не гледам сериала,но ти пожелавам приятен филмов маратон и дано наистина да не ти се пръсне главата,че кой ще ни радва тук в блога?! Габи:)

divata_airis каза...

Бахти ама какво си бърза!
И ъъъм...да, съседа ми цепи мрака...Тва не е нищо...Проблемът идва като почне да припява...Ама обикновено на песента на ПитБул го прави или някоя друга английска...И през нощта го е правел...Опасен е и всички (аз и съквартирантките) искаме да го убием ест.
Абе да ти кажа...Не беше тука да видиш каква истерия беше около Декър или Зак...Всъщност аз винаги съм си била такава. Много стихийно си се отдавам на манията и върви ме догони...Ще мине...
И бтв трябва да го гледаш тоя сериал. Ще има с кого да обсъждам любими двойки...Само не се вманиачай повече от мен, нали???

Анонимен каза...

Грам не съм се съмнявала, че след внезапното ти изчезване ще се появиш с нова манийка. За това ти се кефя! Винаги откриваш нещо ново.
Поста ти ми се струва добър, но дори и след 2-рият прочит нищичко не схванах. Нали знаеш, че не се разбирам със сериалите.
Добре съм, Поли. Физическото ми състояние се подобрява пропорционално на количеството хапчета, които приемам.
Изчезвам и аз като теб, защото ще изпращам Мартин в София студент и гледам да прекарам времето си максимално с него. Все някога ще изчезне и ще се появявам все по-често.
Лично ти предлагам да дойда и пречукам този твой чалгар съсед! Най ги мразя такива, да знаеш! Айде. Всичко хубаво от мен и умната. Петя

divata_airis каза...

Уф, слава Богу. Викам да не е станало нещо.
Не знам кой точно е Мартин (в постовете ти почти липсват имена), но изглежда е много скъп за теб и си напълно права да прекарваш повече време с него.
Нали? Нищо не може да се схване от бръщолевениците ми...Даже вчера се намерих с едно момче от Велико Британия в Девилиант (един сайт за графики, снимки и въобще творчество) и с него цял ден мелем за сериала. Откачена работа. Това съм аз! Сега тръпна в очакване на новия сезон...
Да, хайде да го убием. Ние отдавна се каним. Вярно че има някой песни от тоя вид, които слушам и то защото съквартирантката ги пуска или по дискотеките или ги слушам в Вбокс ама е много рядко и нямам нито една на компютъра си. Е, тая на Емануела и Крум е хубава, ама вече ми втръсна.
Поздрави и дано скоро пак да се засечем! *хъгс*

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik