неделя, 22 август 2010 г.

Zis Iz Fashunn...


Хей, хора! Жива съм, ако сте се чудели, ако ли пък не...е, жалко..но все още съм жива.
Какво става напоследък? Ами все още съм вманиачена, чалната и нещата не изглеждат така сякаш скоро ще се оправят. Всяка сутрин се будя с мач, благодарение на факта, че добрите хора от Евроспорт 2 излъчват повторения на мачовете от миналия сезон на Бундеслигата (направо ми удариха една подготовка за новия сезон). Естествено не е особено забавно, когато гледаш за 3-ти или 4-ти път същия мач (като при мен "гледаш" е условно казано, защото след пърият път само слушам или чакам да се появят на екрана любимите ми моменти, казано с други думи: блея), но какво да се прави.
Кас ми идва на гости за два дена, на връщане от морето и от Русе (дааа, тя обиколи кажи речи почти цяла североизточна България). Донесе ми супер яка гривна на Байерн Мюнхен + Значка...и бурканче НУТЕЛА (ако сте гледали реклами на Нутела ще знаете защо я уважаваме и обичаме толкова много)!!! В този ред на мисли, Кралят на Нутелата препоръчва:
Да не говорим за картичката, която ми е взела и надписала специално за мен. Толкова е ЕПИК, че трябва да споделя:
Лицева странна! Сега обяснявам (иначе не ми е ясно как ще разберете за какво иде реч, не че ви подценявам, просто знам колко сме чалнати с Кас и факта, че нормалните хора няма да схванат за какво става дума!). По думите на Кас още щом видяла картичката и главно кучето с очилата си казала: Това е Полди. Това е Полди (Лукас Подолски тоест)! След това се загледала малко по-обстойно и установила, че кучето с червеното шалче прилича на Холги (Холгер Бадщубер) и така много скоро определила всяко едно от кучетата като някой от нашите любимци от Маншафта. Та, както може и сами да видите...Първото куче от ляво на дясно е обявено за Марко-Сълчицето, може лесно да видите нарисуваното слънце до него. Второто е бб Мюлер. Третото естествено Холги, който вечно иска да се изкара на badass ама все не му се получава. Замечтаното кученце е естествено, че Дисни Принцът Арне Фридрих. Кучето с очилата и главно действащо лице за превръщането на картичката в толкова ЕПИК е Полди. Последното куче, като тотален бос си пие коктейла и е по-изпъкнало от другите е Швайни...простете Хер Швайнщайгер (дори на картичката е задраскано. Това произтича от едно интервю на Басти, в което той споделя, че едно време е било забавно да му викат "Швайни", но не му се ще да си остане с това име 4евър). При надписа Кранево, пък може да видите "Mit Die Mannschaft", което Кас ми каза какво значи но забравих.
Всяка прилика с действителни лица и кучета е напълно случайна!
Задната страна. Обяснявам: тук вероятно и сами може да разчетете написаното. Кълна се, по-готина картичка през живота си не съм получавала, а пожеланието : "За спомен от лятото, когато прекарах повече време на телефона говорейки с теб за момчетата, отколкото на плажа! Маншафта да те благослови за което" ...просто ми напълни сърцето (даже рима има!). Благодаря ти ужасно много за това Кас!!! *гуш*
Докато Кас ми беше на гости попаднахме на Лу-Лу-Лу-Лукас Подолски песента. Ужасно е зарибителна и ако продължа да я слушам скоро ще науча немски. Хаха, как пък не! Но, наистина е зарибителна - Смит си я тананикаше по едно време, а да не говорим че почти приспах брат  и веднъж с нея (брат и е бебе). Както и да е....А, на бас, че сега не може да се сетите с коя мелодия ми звънни Кас по телефона? Именно!
Иначе имаме прогрес относно манията...вече и викаме маншафтофилия и да прогресът е в това, че тя продължава да нараства. Изумително, знам! Добре че почна Бундеслигита, че малко да разсее нещата и да внедри нови емоции. Вече гледах три мача от нея и един на кратко и в момента очаквам да гледам още един. И да...интересно ми е всеки път! (За разлика на Кас, която съвсем се отчая след като Визе допусна Вердер да падне с 4 на 1 от Хофенхайм. Тъп Визе! Йоги не го взимай повече в отбора!) Снощи ужасно се забавлявах с мача на Шалке. (Знам говоря на патагонски за някой от вас, изтърпете още малко докато превключа на нормален, доколкото е възможно за мен, език). Естествено моя любимец получи червен картон. Браво бе, Бени! Не че си го заслужи де...Тоя черньо нещастен Зе Роберто преигра. Но пак добре, получихме 20 секунди близки кадри на bitchface-а на Бени. Мммм...Безценно!
Направихме няколко клипчета с Кас, докато битуваше у нас и бая снимки (предимно на мен, което не ме кара да се чувствам особено добре, но апарата и прави невероятни снимки, на които представете си приличам на човек?!; а клипчета тя сама настоя да направи!) И като стана дума за снимки...Кас все още не ми е изпратила всичките, така че се надявам скоро да мога да им се насладя. И сега да се върнем на тази част с клипчетата. На тях фигурирам предимно аз, главно защото това, на което я има повече Кас беше ужасно голямо (аз вече почти нямам място на компа от маншафтофилски неща) и се пращаше бавно (изпращаше ми го през нощта, а на мен вече ми се спеше). Та защо ви казвам цялата тази ненужна информация? Ами защото сглобих най-интересното и подходящо по лириксите на песента, която използвах и направих клипче.  Чалнато е и това, което го има повече от мен в него са момчетата. Клипчето има за цел да забавлява, така че се надявам да му се насладите. И да - чалнати сме. Ако искате да изложите този факт ОТНОВО - направете го по-възможно най-милия начин =)
Какво ще видите?
- клипче с не особено добро качество, но какво да се прави...от сърце е!
- мен,предимно,...за което съжалявам, но така се случи
- танц с Нутела (всъщност и кофа за боклук щях да се въртя около оста си по същия начин!)
- след танца ще видите как обвидинявам Нутелата за него. (Безсрамница!)
- към финала няколко кадъра, които вече сте виждали, просто защото се връзваха с музиката, а и аз доста харесвам тези кадри (в този ред на мисля Бени е неотразим там! А, сега познайте кой е Бени?!)
- избрах тази песен, защото докато готвех Мусака вкъщи и слушах музика, а Кас подпитваше какво да прави се включи тая песен - чух я тогава за първи път и доста ми хареса, така че...реших, че трябва да я има в клипа (или тя или Лу-Лу-Лу-Лукас Подолски песента)
- където сме двете с Кас всъщност пеем Лу-Лу-Лу-Лукас Подолски песента и ако се загледате може да го прочетете по устните ни.
- В началото, когато соча от вестника обяснявам кой е снимката (Кас настоя)...
- Сцената със сладоледа е снимана в Червен Бряг, почти на центъра. Имаше доста хора, но ние трябваше да документираме, че сме попаднали на най-якия сладолед ЕВЪР!
- На финалът звукът съкс. Не знаех как да го оправя, но смятах че сцената е идеална за завършек на подобно налудничаво клипче =)

  
/Ако не разбирате нещо от клипчето (а съм сигурна ще ще има и такъв момент), питайте и аз с удоволствие ще обясня/

Да си призная доста се чудех дали изобщо да споделям това клипче със света, но после си казах - какво пък?! И какво като някой, когото познавам го види? И какво като ми каже, че "вятър ме вее на бял кон"...И какво от всичко това?! Клипчето е за спомен и забавление, не за да се съобразявам с този и онзи, така че...
Друго интересно едва ли мога да изкопча от болния си мозък в момента, а повярвайте има - понякога избивана яве сред маниашкия мрак, но много скоро се отричам от него и по забулвам отново в тъмната перелина.
А, да...тук мисля, че трябва да благодаря на Дебс, която се съгласи да ни направи гривни с цветовете на Германия и дори вече е привършила с едната. УЖАСНО МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ!!!  Ще ми се да ти причиня нещо подобно, когато най-накрая гривната е в ръчичките ми:
О, да пропуснах да кажа, че в момента живея у чичи ми, защото той е на море и е гадняр и като се прибере нищо няма да ми донесе щот единствения път, когато ме потърси беше, за да му кажа едни резултати от мачове, за да види дали са му излезли залозите на Еврофутбол. И после защо аз толкова бързо кривнах от хубавия луд път на fandom-ите за сериали, филми и актьори, а де...защо? От малко слушам само за мачове и резултати...Кой си мислите ми е обяснявал как стоят нещата във футбола?! Сега обаче съм особено горда от себе си, защото за пореден път съобщих на баща ми футболна новина, която не знаеше (а именно, че Вердер и Байерн ще се изправят един срещу друг за Купата на Германия). Хареса ми как си ококори очите и каза: Вярно ли? Друго, което ми харесва е как с разни хора от фейсбуук си говорим за футбол. Имам предвид чужденци. Винаги е готино да споделиш манията с някого - хората които сочат с пръс и викат "луд" не струват!
Но да се върна на факта, че съм новата къща на чичо ми, където всичко е на по-малко от година и цялото си е за мен. Човек би решил, че ще ме е страх да спя сама в нея, но не...Всичко това ужасно ми напомня на лято 2002 - любимото ми  и досега. Тогава за пръв път се зарибих ужасно много по футбол след Световното и не само...тогава отново живеех у чичо ми, с тази разлика че къщата не беше ремонтирана,но пак се ширех в нея сам-сама, а да и тогава нямаше интернет...да не говорим, че изобщо нямах компютър. Бяха забавни времена. Помня, че тогава бях луднала по Михаел Балак, който в момента леко ме дразни с изцепките, но сега подробности.
Приятелят ми от Испания се прибра и се видяхме. Беше страхотно. Донесъл ми е шапка на...Испания. Както се изрази една позната от LJ - Не Икер? Нем, никакъв Икер...никаква тениска...само шапка, която никога няма да нося, но ще ми напомня за вечни времена, че имам един страхотен приятел в тая проста държава...

Та, като цяло това май исках да кажа...
Ваш ред е да споделите нещо. 
Поздрави!

П.П. Заглавието на поста идва от едно клипче с участието на Басти (мисля, че съм го споменавала вече), в което той на английски казва This is Fashion (много ясно си се чува, че казва това), но някой фенове го преобразуваха на английско-немско-нещо-си и получихме Zis Iz Fashunn. Бтв снимката в началото е от фотоалбума ми във Фейсбуук озаглавен по същия начин.

9 коментара:

BleedingDust каза...

О, да, да, да! Кас-Герантобеър ОДОБРЯВА този пост! (Може би защото тя е толкова важна част от него, може би... абе, не, първото е!)
Хах, човече, притеснявам се, че някой може да прочете това. И се радвам, че картичката ти е харесала толкова. И ме е страх, че някой ще види клипчето и... и...

divata_airis каза...

Оооо, колко много обичам Кас-Герантобеър райт нау!
Хах.
На мен го кажи...чакам толкова време някой да коментира, че да мога да продължа напред с друг пост и този да остане изгубен някъде тук, но все пак никой да не види момчетата ни.
Така, че мерси, мерси, мерси за коментара....

Аз и никой друг каза...

Найс. Въпреки фактът, че гледах клипчето без звук, за да не събудя сестрата ми хареса. Утре ще повторя, но с всичките му екстри. Не разбирам от къде намираш сили да се занимаваш покрай ученето и прочие. Но явно твоите мании са по-силни от всичко. Успех с всичките чудесии, с които си се нагърбила.

divata_airis каза...

Хех. Еми аз го направих за два дена. Почти нищо работа не беше. Но стана добре, което ме радва.
Иначе какво ще кажеш за яката картичка? Никога никой не ми е подарявал нещо толкова готино.

Аз и никой друг каза...

Ами, картичката е наистина хубава, идеално замислена като за теб и очевидно ще ти остане като сакрален спомен. Иначе нищо не й разбирам.

divata_airis каза...

Ами аз опитах да обясня, ама явно не се е получило. Хехе

Аз и никой друг каза...

Да, обясняваш, но позициите им при игра и имената им не значат нищо за простосмъртните, или поне за мен. Съжалявам, очевидно не съм подходящата аудитория за такива текстове.

divata_airis каза...

Значи трябва да се затействам с оная тема. Хехе. Не, чудна аудитория си. Уважавам хората, които идея си нямат за какво им говоря, но изчитат всичко и след това ми оставя на всичкот отгоре и коментар. Благодаря ти!

Аз и никой друг каза...

За теб винаги. Хъгс

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik