неделя, 14 февруари 2010 г.

Tonight my heart is cold...


Lost in your lies, shallow replies
Tonight I'll just let go
Lost in you eyes, transparent cries
 ~Anberlin - Glass To The Arson



Знам, знам...отново най-безочливо липсвах от този блог (Някого въобще беше ли се затъжил за мен? Гора от невидими ръце! Ах, фенове!). Какво да кажа в моя защита - нямам думи направо. То това вече на нищо не прилича. "Шемет" му кажи, изритай го в ребрата и го избутай в канавката (А! Здравей, Роб!).



Както и да е. Та какво се случи след
последното ми писане. Ами обмислях варианта по интересен начин да опиша двуседмичния ми престой в Шумен, но после стана така, че г-н Мързел и "шемет" жилката отново завладяха съзнанието ми и ето какво се случи - голямо безполезно нищо. Примерно! И все пак в името на всичко мозъчно увредено, което битува в мен (Именно, повече от едно!) ще осъществя съкратена версия на разказа ми:
"Денят, в който тя си дойде в Шумен бе същия, в който ръкавиците и изчезнаха. Не че бяха точно "изчезнали" и не че тя си го слагаше при сърце, но беше повратен момент в кариерата и на "карък на повикване" и тя не можеше току така да пропусне да се възмути и констатира около стотина пъти, че ръкавиците и са изчезнали! Истината бе, че тя всъщност ги бе загубила още първия ден, когато пристигна, но харесваше начина по-който звучеше "изчезнали" - все едно някой ги беше отвлякъл (о_O), ето защо наблягаше именно на него.
Последният ден от престоя и в Шумен - поне тя си мислеше, че ще и е последен - пътува натъпкана като сардела в градския транспорт и една съмнителна застаряваща жена (wtf???) и се натискаше. Някак си тя бе наясно, че между двете събития има тънка връзка (може би дори прекалено тънка), просто все още не я бе открила. Ден по-късно наистина се оказа последния и ден в Шумен и тя пътува доволно със свои съграждани към заветния Луковит, само дето през целият път не им обърна и капка внимание, бидейки заета да слуша аудио книгата си (която очевидно беше по-интересна от тях) и едва не почина от един злополучно изсипан кекс върху главата и (srsly...wtf???). Но оживя (за съжаление), стигна до крайната си цел и в пълното си недоумение какво следва застина там с налудничава усмивка и зачака някой да и каже. Дори и днес може да я заварите там. И утре...И в други ден...И в по-по-други ден. За какво си мислеше тя през цялото това време ли? Нима не знаете? Естествено, че за световната финансова криза и как "отвлечените" и ръкавици щяха да и се отразят...И тя мисли....и мисли...и мисли..."
End of story! Period! (поне засега)
Та иначе как съм? Ами точно днес ще се изсипят вкъщи един калабълък народ, защото сме такова забавно семейство и не ни стигна да бъдем кръстници веднъж и бяхме не само два пъти, а цели три! Кой е като нас? Сериозно искам да го видя тоя дето е като нас. Досега не съм попадала на такъв, но се моля да има. Та, да...ще бъде забавен следобед с децата на кръстниците. Нещо като неписано правило е аз да ги задявам като бавачка,...а дори не ми плащат! Както и да е. Примирила съм се това. В смисъл, че всяка година е едно и също: майка изпада в нервна криза, докато сготви и подреди всичко за гостите, докато аз с възможно най-отегчената си физиономия и помагам, накрая с баща ми се скарват за нещо, защото без кавга Заговезни няма да е същият и към края на вечерта баща ми е доволно почерпен, майка ми се е отнесла напълно, а аз се питам защо някой просто не ме е гръмнал вече? Чудничко! (думичка, която напоследък не спирам да повтарям!).
Относно книгите, които трябва да чета: замряла съм малко след средата на "Тръпка"  и всеки път щом я хвана изпадам в много интересни моменти на погнуса и отвращение. Доста псувни отнесоха главните герои, главно защото ме отегчават. Съжалявам, ако харесвате тази книга. Това си е мое мнение и не, не мога да го запазя за себе си. По принцип обичам да чета за екшън и любов между другото, а в тая книга чета за лигавата връзка на Сам и Грейс и желанието ми да си прегриза вените се усилва с всяка страница. За момента единственото интересно ми е Джак и сестра му...най-вече защото те раздвижват действието. Надявам се натам да стане по-интересна, но един Господ знае и на този етап си почивам от книгата и правя нещо много по-ползотворно и интересно. Чета "Пърси Джаксън". Окей, чета е пресилено. Реших да спестя 10 лева и да не си я купувам, ето защо я слушам на аудио, но...НО! книгата ме побърква и я искам и на хартиен носител. Почти към края и съм. Но съм определено зарибена. Да не говорим колко ме кефи Логан Лерман и как ми харесва да произнасям фамилията му отново и отново. Толкова се зарибих, че си направих и уолпейпър за десктопа --->;Percy Jackson. Има шанс да ида да гледам филма на кино и съм повече от ЗА! Трейлърът ме побърква:

Chiron: Use this to defend yourself. It's a powerful weapon.
Percy Jackson: This is a pen.
Chiron: Only use it in times of severe distress.
Percy Jackson: This is a *pen*.

Смея обаче да заявя, че книгата бие леко на Хари Потър: трима приятели изправени срещу опасности; едно по-надарено дете от другите; специално училище за полу-богове. Но само това. Истината е, че тази книга е готина по-свое му. Пърси определено кефи. И смятам, че е нещо като bad ass форма на Хари, само дето далеч повече ми пълни душата. Но нека не сравнявам двете книги. Тъпо е. В смисъл, че има допирни точки, но дотам. Така се дразня като почнат всеки вампирски филм, или сериал, или книга да ги сравняват с Twilight. Книга за книга си е. И да, приличат си в известен смисъл, но всичко да се сравнява с него...наистина? Вижте Hush, Hush ми хареса, но и то въпреки че ставаше дума за ангели беше близо до Twilight, което предполагам бе и причината да не ми хареса ЧАК ТОЛКОВА колкото на всички, които вече са я чели. Имам прекалено големи изисквания към някоя книга...Хаха. Но наблюдавам странната тенденция да харесвам книги за деца повече от младежко-юношеските. И това го заявява човекът, който все още опява, че от кабелната им смениха Дисни канала с Картуун Нетуорк. Не ги е срам!  Мен също!
И сега едно малко предложение: сещате ли се как за Коледа взаимно си пращахме картички? Е, сега смятам да пусна същата оферта с мартеници. Някой да е навит? Само да се обади и на "обичайните заподозрени" все още имам адресите им, така че...
Е, това имах да кажа/напиша на този етап. Надявам се тази седмица да хвана да напиша новата глава на Алтерна и да зарадвам и малкото алтернахолици, които създадох. *evil grin* Сега отивам да си дослушам книгата, че не се издържа направо, искам да знам какво следва и ще се моля майка ми да не ми намери работа (главно защото нейната работа е "Донеси ми червеният пипер!...Сега го отнеси!" и аз като хамава ходя от стая в стая да и нося разни работи)
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ (каквото празнувате!) и бтв това ми е последният ден, в който мога да ям месо. Дам, мои хора, пак ще постя. Не бива да разрушавам традицията от 4-5 години не-съвсем-безропотно постене.
Който иска мартеница - да си каже!

Лин

П.П. Бтв излезе новият албум на Fireflight и е страхотен!

Настроение
                           (

 

8 коментара:

Аз и никой друг каза...

Тази книга за полу-боговете отдавна съм й хвърлила око. Като приключиш, моля кажи дали да се занимавам с нея.
Мен ме брой за мартеничките.
Полси, на мен ми липсваше отсъствието ти. Тези периоди на застой са леко изнервящи, сериозно.
Честит ти празник.

divata_airis каза...

ОМГ! Сериозно? Аз съм супер зарибена. Един час ми остана да изслушам от книгата, но нали имаме гости и не мога за момента. Довечера вероятно ще я свърша и ще ти кажа. Но поне дотук ти казвам: чети!!!

Броя те за мартениците. Не се и съмнявах, че ще се съгласиш, което естествено може само да ме радва. Бтв някакви предпочитания за мартеници? Че аз вероятно ще ти взема гривна. И като знам аз какви обичам ще е нещо, което няма баш да бие на мартеница с цветенца и пеперудки и разни блестящи работи. Цигания да става. Хаха.

Мерси за милите думи, че се опитам да не отсъствам толкова често, но нали казах г-н Мързел не пита.
Честит празник и на теб!

Аз и никой друг каза...

Ако не е проблем, би ли ми казала от къде сваляш аудио книгите? Мартеничката я оставям на теб - ти решавай.
Не си мързел, просто си хванала 20 дини под мишница. Учудващо е, че намираш време да пишеш.
Докато не съм забравила - аз ли първа да ти пратя мартеничка или ти на мен, или двете в един и същи ден?

divata_airis каза...

Бтв за книгата първо да допълня. Не знам дали си чела Хари Потър, но както съм писала нещо подобно е, но не с магьосници, а с полу-богове. И определено ми попада...между нас да си остане (и останалите хора, които четат коментарите тук)май ми харесва повече от ХП, може би защото ХП го четох като бях в гимназията и първата година в унито. Но ме кефи определено.
Значи имам си един сайт, от който си свалям аудио книги. Избягвам да го споделям, но мога да ти пратя книгата по скайп, не е проблем. =) Или ако търсиш някоя друга книга може да се разровя и да я намеря (надявам се)

Аз викам да се разберем да пращаме в един и същи ден. (който за момента е все още далече)Ще е по-яко и има по-голям шанс да ги получим едновременно =) Какво ще кажеш?

Аз и никой друг каза...

Идеално. Разбираме се да пратим в един и същи ден.
Когато бях на 11 години излезе първата книга за Хари Потър и майка ми я купи. От там на сетне на съм спряла докато на прочетох всичките. За Коледа една приятелка ми подари "приказките на Барта Бийдъл". Много харесвах идеята за друго обещство в нашият свят. После пораснах и филмите много ме разочароваха.
Моля те, прати ми аудио книгата. И ако имаш нещо под ръка подобно - и него.

divata_airis каза...

Късметлийка! Искам и аз приказките на Барда, но дяволите да го вземат в Хеликон ме зная и ако си ги взема (а там има едно момче, което вечно е особено мило с мен, дори братовчедка ми е на мнение, че е прекалено мило, за да е нормална и традиционна учтивост) и си представям как ще ме зяпа ако си я взема. Ще умра от срам. А иначе си харесвам серията.
О, пич...тая поредица ще ти хареса тогава определено. Поне аз така смятам. Ще ти я пратя в скайп, пиши като си там.

Анонимен каза...

Леле Лин,аз чак ся виждам поста ;(.Иначе за Тръпка,стига деее само аз и я харесвам?Нещо напоследък сичко ми харесва,ама туй не е на добре,ама хиииич!Бту и ти ли замря по Пърси Джаксън?И моята приятелка полудя.А бту да ми кажеш нещо за книгата?Колко струва,колко е дълга,поредица или не?Друго,докато си мислех за теб по време на урока ми по математика и главно за Алтерната,как искам нова глава,обаче и подсъзнателно се подсетих,че ако ми се чете Алтерна бая описания съм пропуснала и имам да наваксвам.После стигнах до консенсоса (не съм сигурна,че е така),че е най-добре когато свършиш разказа да си го изпечатам и да си го имам на хартия.Но пък нали и принтера ни се развали,и си се сетих,че едно издателство правеха конкурс за млади автори,които не трябва да имат издадена книга и да са под 30 години.Това са условията,във форума Вемпайр Лейдис ще го намериш.Защо ти казвам всичко това?Ми защото Дарка ти е завършен,не е редактиран вярно,но вярвам,че ако се опиташ ще успееш.Говоря глупости,просто искам да се пробваш,мисля,че можеш да спечелиш,а наградата е,че ще ти издадат книгата.Моля те,ти си хакер,може да отделиш 5 минутки,нали?Не знам за новия албум на ФайърФлайтс или каквито бяха,но новия на ХИМ и една група на вокала от Линкин Парк,албумите им де,излязоха и аз по тях съм зарибена.Иначе същувствам за ръкавичките,но можем само да се надяваме,че са отишли в по-добри ръце.Аз така на излизане от нас си потурчих едната,каквато съм заплес...Бту,Габи съм,нали?Да :д

divata_airis каза...

Еми за Пърси манията. Мисля, че моята беше малко преди общата. И след това от Пърси мания се разви на Лерман мания и в момента задръствам туитъра си с инфо за Лерман.
Книгата е ужасно увлекателна. Предполагам си фен на Хари Потър и в тази просто ще се влюбиш. Струва 10 лева. Аз я изслушах на аудио и толкова ми хареса, че си я купих, въпреки вече да я бях един вид прочела.
А Тръпка не ми говори. На теб ти харесва защото ти си на колко? 12? 13? Романтична натура си и тем подобни, на мен глупостите и лигавщините там ми идват в повече. Главните герои са изнервящи и кво да говоря?
Бтв има нова глава от Алтерна. Постнах я в четвъртък!
Още нещо идвах в София тая събота - да гледам Пърси и да се видя с разни хора, но така и така ти нямах номера, реших да не се тормозя, но да жалко че не се видяхме.
Знам за конкурса. Мин. година участвах. А ако тая участвам и е с Дарка, трябва да махна героите на Стеф. Сложна процедура, изморителна. Не ми се разправя и така...

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik