събота, 22 август 2009 г.

Reading is another way...

...to represent myself.

So, What's new Scooby-Doo?
Ами да видим...
Прочетох една супер тъпа книга, така де изслушах я на аудио. Да си кажем, мисля че се зарибих по подобно "четене". Знам, че си не е работа като не държиш книгата в ръката си, но да ви кажа - първо: баш тая дето "прочетох" последно не си струва да и я поръчаш от някой сайт и второ: нямам достатъчно време, че да стоя на компа, да се кьоравя и да чета...Така вечер преди да заспя си имам занимавка...Та простата книга се казва Evermore на Алисън Ноел или там както се чете името на тая женка. Ужас, трилър и умрели гугутки върху косата на Роб (че къде другаде да умрат, нали това е гнездото им).
 
В началото започваше що годе интересно - момиче загубило родителите си с някви паранормални способности и тем подобни, и след това почва баналната част...Появява се ново секси мистериозно момче в училище (ехо, Туайлайт???), имат си нощен вамп клуб (Vampire Kisses much?), нашта (главната героиня) вижда духове (Медиаторът? Леле, Мег трябва да и теглиш ножа на тая, само ти съсипва книгите!), най-добрият и приятел Майлс е гей (House of night?). Окей...Вероятно всичко това е станало случайно...Все пак кой иска да свие нечий добри попадения, да ги наблъска в книгата си и да направи това??? Да се придържаме към становището, че е станало случайно. Но - дотук със случайностите. Нищо не може да оправдае факта, че цялата и идея е разгърната по супер тъп начин, но да - ако сте на 14-15 години и сте чели предимно Туайлайт вероятно ще ви хареса. Не казвам, че подобни хора са прости или нещо от сорта, просто историята ще им напомни за сагата и вероятно ще я харесат, пък и ако нямат друга база за сравнение определено ще им се види присърце. Но, ако сте чели повече книги (не казвам, че аз съм, просто стана така, че глупостите в тая книга супер много ми се препокриха с такива, които вече съм чела, само дето те определено не бяха глупости) вероятно ще съзрете колко зле е скалъпено всичко и няма да си губите времето. Аз обаче си падам шантав човек, както вече сте разбрали, и вероятно ще прегледам и втората книга от поредицата, въпреки че се разделих с първата с доста отрицателни виждания и един час преди края и виках "Аре, свършвай, ма!" (Уууу, да живее селянията!) Та ей, така от чист инат и от простата причина, че мразя да започна нещо и да не го довърша (никой да не споменава книгите, които съм почнала и още съм довършила и тая ще стане). След като изчета поредицата с чисто сърце ще мога да си кажа пълното мнение. Но засега вижданията ми за първата книга от серията са такива - не струва. А, да и главната героиня беше на път да измести Бела от пиедестала на глупостта. Понеже нали аз не мога да я понасям тая слаботелесна, заамена, кекава крава (и не, не защото е с Едуард, много моля като видя Роб и ми се гади, за какво си говорим всъщност?), та и тая Евър (героинята от Евърмор) беше егоистична, заблудена и каквото ли още не. Виж, разбирам че преминава през травматизиращ период в живота си, но може би ако тая Алисън си беше свършила работата и я беше описала като хората щях поне малко да и вляза в положението. На този етап - няма начин.
И сега да преминем към някоя по-интересна тема...Почнах нова книга...Пак аудио. И съм доволна поне дотук от нея. Дори като я пусна преди да заспя не мога да заспя 1 час докато не си изслушам цялата глава. Като мина средата вероятно ще споделя коя е книгата, защото ако не сте разбрали съм много докачлива на тема "моето си". В смисъл, че книгата не е моя, но аз я открих, аз я чета...и ако някой види от мен и я довърши преди мен ще побеснея. Същото важи и със сериали и други неща, които съм открила (образно казано, защото не аз дефакто съм ги открила, но за мен си те са нещо ново и мое дело), като например някой готин актьор и изведнъж някой вижда от мен и почва също да се превъзнася, което е тъпо. Не знам защо, но хората от край време обичат да ме имитират. Сигурна съм, че и на вас ви се е случвало. Дори си имах живо копие в гимназията. И най-шантавото е, че нямаше въобще да разбера ако не бяха момчетата от моя клас да ми отворят очите (Да, понеже единственото момиче, с което се имах беше всъщност тя. Винаги съм се разбирала по-добре с момчетата!), че най-добрата ми приятелка от това време определено ме имитира. Човече, тя си правеше гласа да звучи като моя. о.О Купуваше си като моята пудра за лице. Купи си подобен на моя дънков костюм. По това време и викаха "Поля №2". Ето ви доказателство, че не си въобразявам. Напоследък пък забелязвам, че някой хора си оформят постовете в блога точно както мен. А да споменавам ли тая част с момичето, което е на път да ми свие книгите...
Медитационна пауза: Дишай...издишай...Дишай...Издишай.
Хъм, това май по-скоро беше родилна пауза...А и като казах родилна пауза...Семейството ми е било кръстници на три сватби, така че...доста хора се събират у нас по Великден, може да си представите...Та, в едно от тези семейства си имат второ бебче. Да им е честито. Аз ходих да го видя и е такъв сладур. И да, както казах в предния пост и на Смити и се роди още едно братче в същия ден в който на тези хора, за които писах в горните редове. Луда работа... Беше отново момче!
И една добра новина, за всички които харесват Алтерна лайф...Имаме нова глава....Седма е вече готова и постната във форума. Някой вече забелязаха, даже дадоха своя дан с коментарче, за което съм им много благодарна и да се надяваме тоя път да не влача три месеца следващата глава, както правя всъщност винаги. Но, поне си признайте именно чакането прави Алтерна толкова желана за четене и невъзможно за устояване, нали?
Та май е това от мен...А, да освен да споделя че тая сутрин ми се присъни някакъв сън за жени самоубийци, които членували в някакъв клуб против изневярата и като си много против ти дават по-големи точки, трупаш точки демек и дефакто тия всички с големите точки са били заставени с телефонно обаждане (не питайте) да се метнат през прозореца и да се надянат една след друга на един висок пилон, точно както ония шишчета дето предлагат в ресторантите. Знам, гадно...Ама не се трогвам...Положителното е, че поне не се смях. Напредък?
И вече съвсем сериозно - това е от мен. Надявам се скоро да мога да си довърша достата започнати книги, разбирайте шест, защото ако не е станало ясно аз много обичам да почвам нещо, но да го довърша след има няма няколко месеца. Бтв някой от вас може да са забелязали но си направих блог само за книги, който все още пълня с книгите, които съм прочела, но е почти готов и се надявам да не го оставя да изгние, а да продължа да си го пълня със страхотната безполезна информация, която така ми се отдава.

~ "Всичко изглежда лесно,
преди да си помислиш за него"

П.

П.П. Почнах четворката на Мани, стискайте палци скоро да я допиша =)

6 коментара:

Анонимен каза...

Бая неща си нахварлила в тоя пост. Искам да отбележа, че си чакам Мани и моля да ми дадеш линк на тази книга илил каквото е там - "Алтерна". С другото ти стискам палци да се пребориш и да изчетеш. Поздрави. Петя

divata_airis каза...

Йей, Петя е жива...Човек, вече си мислех че си изчезнала безвъзвратно. Няма нови постове по твоя блог, от което си правя изгледи че няма признаци на живот. (примерно!)
За щастие си добре! *хъгс*
Ъм...Алтерна...Ами не знам дали ще ти хареса...Но, да...защо да не ти да линк, вероятно ти е писнало да четеш за нещо, което идея си нямаш какво е...Сори, за което...
Ето това е форума - http://hotboys-bg.heavenforum.com/portal.htm
А, тук можеш да намериш самата Алтерна - http://hotboys-bg.heavenforum.com/forum-f37/

Надявам се да ти допадне...Ако не ти хареса, здраве да е.
Поздрави и се надявам пак да се чуем (разбирай пишем по блоговете)

Анонимен каза...

O.o bebчета..като го кажеш туй и ми изниква спомена за това,как преди една година бяхме у брадчедката в Дружба,седим си ние 3те в спалнята(плюс кака ми)и само ни донасят едно бебе и аз като се изцепих:Brand new baby!После кат превеждам и само майката идва да си го вземе и вика:Кой от вас вика,че е чисто ново бебе? :д О.боже,глупаво е сега как zвучи.ама оная вечер...Бту,имам идея защо не довършваш нещата или поне ги слагаш на put on hold,писна ти просто да се занимаваш с тях,омръзва ти и си търсиш ново нещо.Аз съм така с фенфикшън,имам над 30 историйки,които са интересни,но след 7ма глава максимум вече съм отегчена от това еднообразие на героите и сменям..така имам само 5 май историйки,които съм завършила докрая,така че...аз бих казала,че доколкото те познавам си приличаме в някои неща и може би и при теб е така... :) Габи

divata_airis каза...

Абе не вярвам да е това да ти кажа. Щото след няколко месеца пак се сещам за него и го почвам на ново и даже се питам за кво съм го оставила? Така че едва ли ми писва...Нещо от рода на: "давам си почивка от него за малко", ама не мисля че чак ми писва, защото ако беше така щях да го зарежа напълно...Рисковете на това да си биполярен - никога не знаеш.

Анонимен каза...

Напълно съм съгласна с теб относно книгата "Evermore",тотално недоразвита,героинята уж чете мисли, а едниственото което описва авторката са чувставата на героинята и на всичкото отгоре много е претрупала сюжета...ама че работа,много не довършена книга.....аз останах напално незадоволена като читателка,ако всичките й книги са така....се чудя как все още й издават книгите?!

divata_airis каза...

По принцип от тая серия "Безсмъртните" има издадени още две книги и в чужбина точат лиги по тях според мен напълно незаслужено.
А друго, което дочух наскоро, че ще издават тази серия на български. Потрес тотален.

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik