сряда, 26 август 2009 г.

In a land of myth, and a time of magic...


... the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young boy. His name... Merlin.


Ааагррр! Глава боли...кроманьонец почти в комоцио.
И с това искам да кажа, че имам сериозно главоболие, започващо от слепоочието и свършващо във вътрешността на мозъка ми (това беше странно!) И сега сещате се какво следва - запознахте се със следствието, ето ви и причината. Точно изгледах втори сезон на "Колежани" (най-накрая, идея си нямате колко време го влачих) и естествено мигах на финала ("Краят на света е Капи. Какво ще направиш?") и реших да почна един сериал, който отдавна се каня да гледам - "Мерлин".

Ама естествено нали е английски, как може човек да му устои (да напомням ли за другите ми английски слабости като "Доктор Кой", "Торчууд" и "Skins"), пък и включва една от любимите ми легенди за крал Артур. Та, да започнах го...Вчера...И вече съм на девети епизод от тринайсет. о.О Нали? Ето защо ме боли главата...Не бях гледала толкова епизоди на веднъж от "Вероника Марс" насам, когато ден и половина люсках у земята по един сезон. Може да си представите тогава как се чувствах - все едно бях Франкенщайн и някой продължаваше да завива тия болтове на главата ми най-нагло.
Та, да се върнем на сериала...Като изключим кофти скалъпеното на моменти 3D, всичко останало засега ми допада, да не говорим за самата история, на която вече споменах че съм фен. От доста време насам крал Артур играе ролята на една от любимите ми исторически фигури и няма да споменавам колко ме влече цялата история около него. (Някой гледал ли е "Мъглите на Авалон"?) Е, в този сериал доста неща не са както трябва...Да не говорим, че когато се появи Модред като малко дете и дракона предупреди Мерлин, че ако той оживее Артур ще умре и аз леко се стресирах. Те до последно не казваха името на детето. И накрая вече се разделят и аз - Аре, бе питай го за името му? И той като че ли ме чу - Хей, така и не разбрах как се казваш? - Модред. По принцип в легендата тоя тип Модред е син и племенник на Артур...Е, тук очевидно не беше...Вероятно ще го изкарат само племенник, но не ми е ясно как след като поне досега Артур няма братя и сестри. Та отново ако някой е гледал "Мъглите на Авалон" там Модред е син на Артур от Моргана, която му е сестра...Ъм, да...който е гледал филма знае колко случайно стана всичко, и че въобще нямаше някаква перверзна умисъл както звучи сега...В легендата обаче се казва, че Моргана нарочно се предрешила като Гуинивиър (жетата, в която е влюбен Артур) само, за да зачене от брат си. Слава Богу в сериала те не са брат и сестра...или поне досега никой нищо не е споменал, въпреки че двамата непрестанно се дракат помежду си, нали се сещате любов-ненавист, такива ми ти работи. Но, не...засега не са брат и сестра. И така и така споменах тая Гуинивиър...надявам се на всички е ясно, че Артур се жени за нея, та тая актриса, дето я играе прилича на циганка...Отново, нищо против тоя етнос...Но не можаха ли да изберат някоя дето повече прилича на човек??? Ако беше циганка, дори нейните хора нямаше да я искат. Ми да не са луди, като го видят какво е изчадие. Но както и да е...Това ми е болната тема. Не мога да преживея, че накрая сладкият Артур ( който честно хора, е много готин...) ще свърши на финала с нея. Ама какво да се прави история...Върви я промени! А, де!
И сега нека поговорим за Артур...Брадли Джеймс (пича дето играе ролята) е мноооого сладък. Вече казах, че не си падам по руси, но той...Той е един такъв...Гадни англичани...Влизат ти под кожата и...
Нова тема!
Мисля, че зарибих Смит по сериала, защото вчера гледа с мен 2 и 3 серия, като ме кара да и разправям първа, след което ходи до тъпото си гадже, след което пак дойде у нас...и следваше - Кои епизоди гледа, разказвай...И понеже нали ме бива да разказвам, защото се вживявам и чак го изигравам пред очите на човека с максимум подробнисти (и идея си нямам как помня голяма част от диалозите), та тя бе повече от доволна и гледахме седми епизод като за финал до 2 и нещо. При което аз заспах към три и тъпият ми биологичен часовник ме събуди от само себе си в 10 без нещо, както всяка сутрин. Много шантава работа. Та, да...станах гледах си още един епизод и съм ей толкова близо (да, знам че не виждате колко, но сега правете като всички хора - симулирайте!) да продължа със следващия...
А, споменах ли, че в първи епизод играеше Гуен от "Торчууд"? Леле, като я видях така се изкефих! А да казвам ли как се изкефих като видях Сантиаго Кабрера като Ланселот??? Човече, мислех че повече няма да го видя в друг сериал, след като го убиха в "Герои" още в първи сезон. Но, слава Богу някой мисли за мен и другите, хора които го харесват и са го избрали за Ланселот...Обаче паднах, когато Мерлин вика на Гуен (Гуенивиър, но и викат Гуен) "Ей, така за спорта...Кой би избрала Ланселот или Артур?" А, нали се сещате, че според историята на нея действително по-късно и се налага да прави тоя избор между двамата. На мен би ми било трудно да избера. Дори в "Мъглите на Авалон" се двоумях (Е, там Ланселот се играеше от ВНИМАНИЕ, МОЛЯ - Майкъл Вартан, как да му устои човек?)
Тук предполагам трябва да вместя и появата на Джайлс от "Бъфи" като крал Утер. Тоя никога не съм го харесвала достатъчно, да не говорим за самата Бъфи...Както снощи със Смит коментирахме - Ако го нямаше него щеше да е супер...И аз - Ако я нямаше и Бъфи, направо щеше да е върха... - Да бе, само да запазят името, а да я махнат. Хаха.
И ако още не сте разбрали си имаме нова мания...Шоко сист почвай да ги отбелязваш някъде! Но какво да се прави, бързо се пристрастявам към нещо....И бтв не съм забравила Зак...Вчера дори Мария, момичето, за чийто рожден ден писах ми звъня да ми каже, че иска да ме убие понеже си изтеглила "Отново на 17" и очите и текът в момента по Зак...Хаха. Да, не съм сама в лудостта си...Сериозно бе, не е ли готино да си чалнат? (Риторичен въпрос!)
Това е от мен и новата ми мания. Ако случайно решите да метнете едно око на сериала бих била доволна ако го споделите първо с мен, нали знаете отношението ми за "моето си" (което всъщност не е мое, ама хайде сега). В момента идея си нямате как ми се гледа (отново!) "Мъглите на Авалон" (все пак го споменах, колко...три пъти?)...Но ще видя каква ще я свърша на финала...
Това бях аз, Мерлин,
Артур, Ланселот
и рицарите на Кръглата маса...
(забележете, че всички са мъже...Проблем? Не мисля! )
До следващия път.
П.

2 коментара:

Анонимен каза...

Да ти кажа,въпреки риторичния въпрос.Готино е.Не че обичам вниманието,но когато всички си заковат погледите като направиш нещо и знаеш,че си мислят "На лудата сега пък какво й има?"пак ми е удоволствие,чувствам се поне себе си,без преструвки и дори това да означава да съм едно такова странно човеченце,както тати казва,поне знам коя съм,не съм някоя фалшива лицемерка.А и един плюс на чалнатите,не им пука за мнението на хората...много,докато има такива,които се вманиачават на тази тема...А бту..аз не съм много по магиите и такъв тип сериали,но историята за Артур и онзи филм,който спомена определено ми хванаха окото,кой знае,ако мързела надделее може би..:д Габи

divata_airis каза...

О, аз го изгледах вече. В същия ден в който поснах ентрито. Финито! Излапах го...Сега се мъча да гледам "Крал Артур" филма с Клайв Оуен и моята любимка Кийра Найтли, ама след час мъки стана ясно, че или той или аз и го спрях...Много съм зарибена. Даже почнах на ново да гледам сериала...Ужас. Нямам търпение за новия сезон.

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik